Troféjakten tar aldrig slut

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Tänka sig, nu har det gått över en månad sedan jag startade upp Troféjakten som gick ut på att jag under en specifik tidsram skulle endast spela titlar som på pappret såg ut att vara lika enkla som snabba att klara av. Det har stundtals varit motvind för mig på grund av buggar, låg kvalitet och ogenomtänkta beslut, men i överlag har det ändå varit vind i seglet för mig. Ibland har det till och med rört sig om riktigt bra spel!

Mina föraningar var att ett besatt troféjagande skulle förta en del av spelupplevelsen, vilket ofta stämde. Typexemplet för detta är partyspelet Pictionary som verkligen blev en pina när jag på egen hand skulle beta av samtliga Trophies. Den upplevelsen är en solklar etta för mig, medan det säkerligen blir betydligt trevligare om jag har vänner att spela med. Konsekvensen av detta är att jag säkert har dessa tankar i bakhuvudet och att jag därför väljer ett annat partyspel såvida ingen specifikt efterfrågar det. Fast även om det sker lär jag säkert föreslå andra titlar istället. Så pass mycket påverkan kan en simpel jakt efter troféer ha.

Å andra sidan gjorde det inget när jag tog mig an Brothers: A Tale of Two Sons, då upplevelsen och samlandet blandades ihop utan några kompromisser. Det är med andra ord en mixad kompott som finns därute.

Men tar Troféjakten slut nu för mig? Självklart inte.

Den kommer aldrig igen att bli lika intensiv (såvida ingen kommer med en frestande utmaning) som under den här månaden, men samtidigt som det släpps nya spel har jag fortfarande kvar massvis med titlar som ligger högt uppe på listor bland de enklaste spelen att klara av.

Just därför kommer du även i framtiden att få läsa miniguider från både mig och andra i redaktionen, och det behöver inte nödvändigtvis handla om enkla och snabba spel – den raka motsatsen kan också dyka upp när du minst anar det.

Hur som helst hittar du nedan de guider som hittills har publicerats samt statistik på hur mycket som har hänt under denna månad. Ärligt talat så vet jag inte ens om jag ska skämmas eller vara stolt över de avancemang som jag har gjort, men oavsett vad kommer jakten aldrig att ta slut. Aldrig.

 

Avklarade spel

DreamWorks Super Star Kartz

SpongeBob Squarepants: Plankton’s Robotic Revenge

Shrek: Forever After

Cabela’s Survival: Shadows of Katmai

Pictionary: Ultimate Edition

Cabela’s Adventure Camp

UP

NCIS: Based on the TV Series

Wonderbook: Book of Spells

Papo & Yo

Generator Rex: Agent of Providence

Trine 2 [PS3]

Brothers: A Tale of Two Sons

Toy Story Mania!

CSI: Fatal Conspiracy

The Walking Dead (Vita)

Cloudy With a Chance of Meatballs

The Penguins of Madagascar: Dr. Blowhole Returns – Again!

LEGO Batman 2: DC Super Heroes (PS3)

 

Avbrutna spel:

Digg’s Nightcrawler

 

Statistik:

Nivå: 27 (+2)

Procent: 63 %

Platinum: 43 (+18)

Guld: 356 (+87)

Silver: 1 196 (+ 212)

Brons: 4 582 (+387)

Trophies: 6 177 (+704)

Trophy-poäng: 144 390 (+23 235)

Trophies per dag: 2,99 (+0,28)

Världsranking: 4 693 (+3 061)

Sverige-ranking: 30 (+23)

Ett stort tack till Activision och Nordisk film som bidrog med flertalet spel till Troféjakten.

Ett svar
  1. jonasbylin jonasbylin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.