Troféjakten – SpongeBob Squarepants: Plankton’s Robotic Revenge

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

SpongeBob Squarepants: Plankton’s Robotic Revenge

Jag minns fortfarande när det blev bestämt att jag skulle recensera Svampbob-filmen. Alla fördomar skrek bara ut att jag skulle vara miserabel under hela rullen, men förvånande nog visade det sig att jag älskar filmen. Det är en sån där klassisk kombination som ytterst få klarar av – vara rolig för både barn och vuxna.

I det senaste spelet är det dessvärre ombytta roller. Inget känns trasigt eller ens buggigt, utan faller helt på dess generiska upplägg. Trots att det utspelas i tre stora världar känns det som att jag spelar om samma bana hela tiden, med minimala tillägg och nya fiender. Antingen var budgeten väldigt låg (gissar på detta) eller så hade utvecklarna ingen som helst fantasi och ville bara leverera en produkt som inte är trasig. Tråkigt nog får jag återgå till filmens värld för att uppleva något som har kvalitet och inte är brutalt genomtråkigt.

När det handlar om Trophies finns det inget som är utmanande. Eventuellt kan du behöva göra om fritt fall (välj den första) några gånger för att klara det utan att bli träffad, men i övrigt handlar det bara om tid och inget annat.

Det är en rejäl underdrift att säga att du behöver spela om det ”några” gånger, för det krävs en hel del banor för att få alla skruvar som krävs. Först och främst, det är ingen gemensam pott, utan var och en måste samla in för sig själv och sina vapen. Turligt nog finns det en väg som gör processen lite snabbare.

Välj banan Anemone Avenue i den andra världen för den mest effektiva insamlingen. Däremot rekommenderar jag att du betar av andra banan i första världen när du ska börja med en ny karaktär. Direkt efter den kan du uppgradera standardvapnet och sedan hoppa på nötningståget. Lyssna också på en podcast eller något liknande under tiden, annars är risken stor att du får en eller två mentala sjukdomar.

  • Antal Trophies: 21
  • Uppskattad tid : 10-12 timmar
  • Svårighetsgrad: 2/10
  • Svåraste trofé: Coral Skydiver (klara av fritt fall utan att ta skada)
  • Enklaste trofé: Lock and Load (besök butiken för första gången)
  • Jobbigaste trofé: Master Sponge, Star, Squirrel, Squid och Crab (uppgradera samtliga vapen för varje karaktär)
  • Tillbehörskrav: Fyra handkontroller

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

Spelet går i dagsläget att som billigast köpas på Discshop för 249 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.