Troféjakten – DreamWorks Super Star Kartz

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

DreamWorks Super Star Kartz

Ordet karbonkopia har överanvänts när det handlar om kartingspel och dess oundvikliga jämförelse med Mario Kart-serien, men den här gången är det faktiskt verkligen befogat. Hjärnorna bakom DreamWorks Super Star Kartz har anammat upplägg för turneringar, vapentyper och bandesign från sin överlägsna konkurrent.

Kontrollen är inte lika vass, fast det blir aldrig dåligt på något sätt. Det här fungerar utmärkt för de som av någon anledning inte har Mario Kart eller Sonic & All-Stars Racing: Transformed. Var bara beredd på att spelet är lika fantasilöst som generiskt.

Gällande Trophies är det en blandad komplott som handlar lika mycket om tur som nötande, nötande och lite mer nötande. Det är förvisso endast tolv olika kartor, men samtliga ska klaras av i fyra olika klasser (50cc, 100cc, 150cc, spegel), tidloppen och utmaningarna.

Jag rekommenderar att du använder dig av tre handkontroller, för annars kan det bli ett mindre helvete att klara av Nice is Overrated och Spaceadelic, då dessa lutar mer åt slumpen än din egen skicklighet. Dessa blir dock enkla i stridsläget mot passiva motståndare.

Annars är det som sagt nötande som gäller. Svårighetsgraden är inte speciellt hög, så det är bara en tidsfråga innan du får din kära platinumtrofé.

  • Antal Trophies: 48
  • Uppskattad tid : 8-10 timmar
  • Svårighetsgrad: 3/10
  • Svåraste trofé: Fear My Roar (du ska ligga etta och blockera tre olika attacker samtidigt som du behåller din förstaplats)
  • Enklaste trofé: Feelin’ Special (använd en specialattack)
  • Jobbigaste trofé: Moon Boy’s Mission (hitta 76 stycken DreamWorks-logotyper)
  • Tillbehörskrav: – (tre handkontroller om du vill minska risken att eventuellt behöva spela onödigt många gånger)

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

I dagsläget kan du endast köpa spelet i begagnat skick eller via import.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.