Troféjakten – Papo & Yo

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Papo & Yo

Efter miserabla Generator Rex behövde jag söka mig mot enkel kvalitet. Därför hoppade jag på hyllade Papo & Yo för att se om detta kunde vara en lika fantastiskt upplevelse som Brothers.

Tanken är mycket god hos utvecklarna. Att tackla det svåra ämnet om alkoholism, missbruk och efterföljande våldsamheter är inte det enklaste att göra i spelvärlden, men även om pusslen känns rätt schysta faller det lite på sensmoralens övertydlighet. Jag kastas mentalt tillbaka till skoltiden under lektioner med vissa lärare som ville väl, men vars konstanta och monotona tjat gjorde att jag till slut inte brydde mig lika mycket om det hela. Sedan är det också alldeles för enkelt, något som dock passar bättre för trofésamlande.

Det enda jobbiga med spelets troféer är att du måste köra genom berättelsen (som är mycket kort) två gånger eftersom du inte kan samla hattar förrän du har redan klarat av det. Resterande ska kunna tas redan under första varvet, annars får du en till chans när du ändå måste söka efter de 25 hattarna. Bortsett från några småbuggar som tvingade mig att starta om vid senaste sparpunkt fanns det inget som gjorde det hela vare sig svårt eller frustrerande.

  • Antal Trophies: 10
  • Uppskattad tid : 4-5 timmar
  • Svårighetsgrad: 2/10
  • Svåraste trofé: Don’t Need No Hints (du får inte använda dig av kartongerna i spelet)
  • Enklaste trofé: White Frog Massacre (gå upp och ner i startmenyn tills det är massvis med grodor i bilden, sedan trycker du på X-knappen)
  • Jobbigaste trofé: Mad Hatter (samla 25 hattar i din andra genomspelning)

 

Spelet går i dagsläget att köpa på PSN Store för 70 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.