Troféjakten – Generator Rex: Agent of Providence

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Generator Rex: Agent of Providence

Alla populära tecknade tv-serier för barn blir alltid för eller senare ett spel, så det var bara en tidsfråga innan denna amerikanska X-Men-inspirerade serie skulle bli interaktiv. Klyschan gällande sådana spel är att det oftast blir ett slarvjobb eftersom de bara är ute efter snabba pengar. Det här är inget undantag.

Det är så många problem med spelet att jag knappt vet vad jag ska skälla på. Jag vänder mig istället till det positiva, för där hittar jag snabbt en sak som jag gillar väldigt mycket. Generator Rex är ett väldigt kort spel.

När det gäller Trophies ser det på pappret ut att vara som en barnlek, vilket det i normala omständigheter är, men eftersom spelet är så pass hårt drabbat av buggar kan du bli tvingad att börja om från början. Just detta hände mig i den näst sista banan. Oavsett om det var för spelets bristande 3D-ljussättning eller mitt för tillfälligt slarviga fokus vet jag inte, men jag råkade missa en plattform under mitt hoppande. Som vanligt får jag börja om vid kontrollpunkten, men till skillnad från senast möter jag en osynlig vägg där det ska vara en ingång.

Det här är inte första gången som något går snett i Generator Rex, så jag testar att avsluta och ladda upp sparfilen igen. Buggen är fortfarande kvar och gör därmed min sparfil helt värdelös.

Mitt enda råd är att du gör en backup på sparfilen ungefär varannan bana, för du lär behöva det. Den allra sista bossen fick jag spöa tillsammans med en bugg som gjorde att kameran zoomade in på en fast punkt hela tiden. Eftersom det är ett så pass enkelt spel samt att jag hade lärt mig rörelsemönstret kunde jag ändå klara av det hela. Annars hade jag fått börja om från min senaste back-up som fanns i PSN-molnet.

Några enstaka Trophies är lite utmanande och kräver några försök innan du kan klara av dem, men i övrigt är det en barnlek. Om jag nu blundar för alla buggar.

  • Antal Trophies: 45
  • Uppskattad tid (för den som inte drabbas av buggar): 6-8 timmar
  • Svårighetsgrad: 3/10
  • Svåraste trofé: Stone Cutter (du måste klara av en specifik boss på två och en halv minut)
  • Enklaste trofé: First Step to the Date (få ett komplett DNA-prov från en varelse)
  • Jobbigaste trofé: Date With Doc (du måste nöta om vissa banor och sparpunkter väldigt ofta för att samla precis all DNA-data)

 

Spelet går i dagsläget inte att köpa på PSN Store, men den billigaste fysiska kopian hittar du på Webhallen för 49 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.