Troféjakten – Toy Story Mania!

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Toy Story Mania!

Utvecklarna bakom Toy Story Mania!, som är baserat på dess äventyrspark på Disneyland, har lyckats med något som få kan göra – att göra en minispelssamling enformig. Det finns egentligen bara fem olika typer av minispel, där majoriteten av dem går ut på att du ska hålla in R2-knappen och sikta med den vänstra analoga spaken samtidigt som du under en kort stund ska ducka när det kastas pajar mot dig under några sekunder. Däremot kan jag rekommendera detta för små barn eftersom kontrollen är så pass okomplicerad samt att svårighetsgraden är väldigt, väldigt låg.

Även om detta är väldigt simpelt att nå 100 % i, så vill jag ge ett extra plus i kanten för att troféerna har skapats med stor fantasi. Det är två Trophies som är utmanande av olika skäl – en kräver bra tajming, en kräver att slumpen hamnar på din sida.

Bland kraven är det bara att du måste ha en andra handkontroll eftersom en trofé går ut på att tillsammans ha klarat av ett bås i äventyrsläget. Oroa dig inte, den andra kontrollen kan vara helt passiv. Move-stickan är inte något krav, men kan underlätta rejält i vissa uppdrag.

Till det här spelet behöver du egentligen inte ens en guide, utan det räcker fullt med att läsa på dina trofébeskrivningar för att veta vad som ska göras. Toy Story Mania! är dessutom ett typiskt spel där du förr eller senare låser upp nästan alla troféer enbart genom att spela allt i fritt läge.

  • Antal Trophies: 50
  • Uppskattad tid: 6-8 timmar
  • Svårighetsgrad: 2/10
  • Svåraste trofé: Två med en (du måste slå ner både meteoren och ufot med en enda raket i Rymdkommandoinvasion)
  • Enklaste trofé: Medverkande (se på hela medverkandelistan utan att avbryta)

 

Spelet går i dagsläget att köpa på PSN Store för 269 kr, medan det billigaste fysiska exemplaret (ej begagnat) går på 99 kr hos Ginza.

Ett svar
  1. markopolo24254Mark

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.