Troféjakten – UP

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

UP

Jag hade förväntat mig ett riktigt genomuselt licensspel, men det är faktiskt inte så illa. Ifall jag känner mig riktigt snäll skulle jag kunna tycka att det är helt okej, speciellt med tanke på att samarbetsläget fungerar riktigt bra. Dessvärre krävs det att du har en till person hemma hos dig, då onlinestödet uteblir helt, men om du har möjligheten rekommenderar jag det skarpt att spela tillsammans med ens barn eller ett yngre syskon.

Däremot finns det en hel del problem om du är själv och låter den artificiella intelligensen styra din kamrat. Förvisso släpptes UP för cirka fyra år sedan, men AI:n är fortfarande usel även om jag jämför med så pass gamla titlar eller ännu äldre (ja, det är sämre än LEGO Star Wars på den punkten). Under rätt omständigheter kan alltså denna titel vara lika trevligt som det är enkelt att plocka Trophies.

Ifall du sitter tillsammans med en guide som visar var alla samlarobjekt är och samtidigt söker friskt efter insekter att döda eller samla kan du faktiskt klara av allt på en enda genomspelning. Annars kan du enkelt välja att spela om specifika banor för att göra de saker som inte är avklarade.

Faktum är att du inte ens behöver en guide om du är duktig på att utforska allt och samtidigt vet vilka punkter som startar upp filmsekvenser som sedan tar dig till ett helt nytt område. Trofésamlandet i UP handlar inte om skicklighet, utan endast om noggrannhet och lite tid.

  • Antal Trophies: 43
  • Uppskattad tid : 4-5 timmar
  • Svårighetsgrad: 1/10
  • Svåraste trofé: Teamwork Badge (om du är själv)
  • Enklaste trofé: Bird Watching Badge (se Kevin för första gången)
  • Jobbigaste trofé: Ellie Badge (klara av samtliga uppdragskort)
  • Tillbehörskrav: En extra handkontroll

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

Spelet går i dagsläget att som billigast köpas på Discshop för 349 kr.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.