Troféjakten – Cabela’s Adventure Camp

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Cabela’s Adventure Camp

Tillbehöret PlayStation Move är rent tekniskt en mycket bra produkt, om än något sen in till matchen. Tyvärr är det få utvecklare som vet hur den ska hanteras. Eftersom alla spel mer eller mindre görs med en vanlig handkontroll i åtanke måste det finnas en anledning att använda en annan slags kontroll – något som ger dig ännu bättre kontroll än vad som annars skulle finnas.

Ett bra exempel är gitarrerna till Guitar Hero och Rockband. De är helt klart bättre än att behöva sitta med en DualShock 3 för att spela en metallåt i furiöst tempo. Ett dåligt exempel är hur Move används i denna minispelssamling. Bortsett från skjutartävlingarna finns det ingen som helst anledning att behöva använda sig av Move-stickan. Trots det krävs det ändå att du ska använda den i samtliga tävlingar.

Varför vi får se dessa inspirationslösa Move-spel är helt enkelt för att Sony öppnar plånboken om du väljer att ha Move-stöd eller att den kontrollen krävs, och Cabela’s Adventure Camp visar hur ett mediokert spel blev horribelt på grund av Mammon.

Troféerna är tack och lov inte bara enkla, utan även snabba att få. Jag slog rekord gällande den snabbast införskaffade platinatrofén trots att jag tog två mindre pauser. Två timmar är allt som krävdes och det fanns inte något som var utmanande.

Tänk bara på att välja en kvinnlig karaktär eftersom finns en Trophy som går ut på att du spelar genom allt med just en kvinna.

 

  • Antal Trophies: 23
  • Uppskattad tid : 2 timmar
  • Svårighetsgrad: 1/10
  • Svåraste trofé: –
  • Enklaste trofé: Girlz Rulz! (klara av alla tävlingar som kvinna)
  • Jobbigaste trofé: Exercise (hoppa och ta minst ett mynt tio gånger i ramperna på kajakdelen)
  • Tillbehörskrav: PlayStation Eye, PlayStation Move

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

Spelet går i dagsläget att som billigast köpas på Webhallen för 149 kr.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.