Troféjakten – Brothers: A Tale of Two Sons

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

Brothers: A Tale of Two Sons

Josef Fares, mannen bakom ett flertal kultfilmer, hoppade in i spelsvängen efter att ha varit nyfiken på det under en längre tid. Tillsammans med Starbreeze har de gjort ett ytterst känslofyllt äventyr om två bröder som är på jakt efter medicin åt sin far. Jag kan förbise småbuggar och grafiska defekter när jag får en så här pass bra upplevelse. Det här är utan tvekan 2013 års bästa svenska spel.

Även dess Trophies håller en hög klass. Du får ingen enbart för att ha spelet genom dess berättelse, utan allt går ut på diverse sidoaktiviteter. Vissa är ganska simpla att upptäcka, andra kräver rejält utforskande eller att du har en guide vid din sida.

Efter att ha spelet genom två ganska dåliga spel känns det skönt att ha betat av ett med hög kvalitet samtidigt som jag lyckades plocka tolv Trophies på en mycket kort tid. Förvisso finns det ingen platinumtrofé, men det är helt okej i detta fall. Att ha spelat genom Brothers känns som den största belöningen.

  • Antal Trophies: 12
  • Uppskattad tid: 3 timmar
  • Svårighetsgrad: 2/10
  • Svåraste trofé: A sad tune (gör att en viss person mår bättre)
  • Enklaste trofé: Falling star (titta på en fallande stjärna)

 

Spelet går i dagsläget att köpa på PSN Store för reapriset 44,50 kr (ordinarie pris är 135 kr).

Ett svar
  1. Simon Campanello Simon Campanello

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.