Vad spelar du i helgen? [Vecka 31 2016]

Nu känns det som att den svenska hösten börjar nalkas med sitt lynniga humör och instabila väder. På spelfronten stormar det fortfarande även om vi har fått några lugnare veckor med lite färre titlar att recensera. Snart tornar dock höstsläppen upp sig och det börjar bli dags att stålsätta sig en intensiv upplevelse fram till vintern.

Under veckan som gått har vi fått se starten av Telltale Games tolkning av Batman, ett nytt, halvtokigt spelläge i Overwatch och inte att förglömma, en ny video från det kommande storverket Hatsune Miku: Project Diva X.

Mycket trevligt arbete har vi framför oss, men nu hör vi efter vad som spelas i helgen!

Martin försöker bli klar med ett JRPG och fortsätter ett annat

Det var länge sedan vi hängde. Jag har saknat er!

Det var länge sedan vi hängde. Jag har saknat er!

I Am Setsuna har fått alldeles för lite uppmärksamhet av mig på sistone, och jag bör nog försöka skynda mig lite i spelet så att ni kan få läsa en recension snart. Dock är det ju som bekant ett japanskt rollspel, vilket innebär att det inte riktigt går att köra klart på några kvällar. Jag ska göra mitt bästa för att hinna så långt som möjligt under helgen.

Som om inte ett japanskt rollspel vore nog, blev jag inspirerad av att fortsätta berättelsen i Persona 4 Golden, efter att ha sett Johans imponerande framsteg i spelet. Jag är i mitten av oktober nu, vilket innebär att jag närmar mig slutet efter vad jag har förstått.

Jerry flyger runt med ett huvud i rymden och fortsätter med Snakes uppdrag

Headlander

Headlander ser ut att vara ett rymdäventyr som får mig att tänka på 70-talsfilmer som Flash Gordon.

Jag ska börja med Headlander och det verkar vara ett metroidvania-spel som utspelar i en rymdmiljö var stil påminner om gamla science fiction-filmer från 1970-talet. Det ska bli intressant att få ta sig an det här spelet eftersom jag har en svag punkt för denna genre. Mina tankar delar jag med mig av så fort jag är klar.

Jag är inte färdig med Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (9/10) ännu. Det blev lite uppehåll när jag spelade Batman, men några uppdrag i helgen ska jag klara.  Jag kommer också att spela lite Tricky Towers (7/10), eftersom jag blev riktigt intresserad av att spela det efter att ha läst Johans recension.

Johan är fast i high school-miljön

Kirin är vansinnigt blyg, förutom när hon håller i ett svärd.

Kirin är vansinnigt blyg, förutom när hon håller i ett svärd.

I likhet med Martin kommer jag att köra vidare i Persona 4 Golden och se till att maximera mina sociala kontakter i skolan så att jag på bästa vis kan besegra monster i TV-världen. Det var förvisso några år sedan jag själv gick i skolan, men den aspekten av utbildningen gjordes aldrig riktigt klar för mig då.

Passande nog är mitt recensionsprojekt Asterisk War: Phoenix Festa också beläget i japansk high school-miljö, och jag behöver därför inte justera mitt tankesätt nämnvärt när jag skiftar mellan spelen. Det hade varit synd att säga att det hittills håller snarlik kvalitet jämfört med Persona 4 Golden dock, men förhoppningsvis blir det ett uppsving i berättelse och action snart. Troligtvis kan du läsa min recension under nästa vecka.

Helgen domineras av japanska titlar här på bloggen, vad tänker du spela?

3 kommentarer
  1. Macce_1
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Macce_1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.