Recension: Turbo Golf Racing [PS5]

Att kombinera rally och bollsport är inget nytt begrepp. Rocket League blandade racing och fotboll vilket blev ett framgångsrikt koncept när spelet lanserades 2015. Nästan ett decennium senare byter spelutvecklarna Hugecalf ut fotboll mot golf i Turbo Golf Racing.

Precis som i Rocket League kör jag med en radiostyrd bil, fast på en utopisk golfbana istället för på fotbollsplan i detta partyspel för flera spelare online.

Eftersom golfklubbor inte existerar i Turbo Golf Racing, får mitt vrålåk agera slagträ för att klippa till den enorma golfbollen över det estetiskt tilltalande spelfältet. Den fina omgivningen blandar lövskog och nyklippt gräs med futuristisk mekanik och neonljus på ett ljuvligt sätt.

Den mest närgångna golfmatchen någonsin!

Kontrollen är praktiskt tilltalande och det är viktigt i detta fartfyllda spel, för det går verkligen undan. Det är i princip bara att trycka gasen i botten och smälla iväg bollen så långt bort som möjligt och köra fort till landningsplatsen. Dock tycker jag att bollens densitet är lik en badboll, för den flyger alldeles för länge i luften. Jag skulle uppskatta lite mer tyngd och en mindre studsande boll.

Det finns sex spellägen, varav fem av dessa kräver onlineuppkoppling för att jag ens ska kunna spela. Det sjätte är ett underhållande utmaningsläge där jag ensam ska ta mig till hålet så snabbt som möjligt, och därmed bli belönad med stjärnor så att fler banor blir tillgängliga.

De flesta av spellägena är olika turneringar för åtta deltagare samtidigt. Saknas någon mänsklig spelare när en turnering startar, tar en datorstyrd deltagare över. Varje turnering körs på slumpmässigt valda banor och den spelare med mest poäng vinner hela kalaset.

Själva huvudturneringen går ut på att nå hålet så snabbt som möjligt, men givetvis kan jag spela golf med klassiska regler också. Det enda kruxet med vanlig golf är att jag endast har femton sekunder på mig att få iväg bollen, annars blir det straffpoäng.

Det är inga problem med att spela med vänner online, men vad jag saknar är att köra en omgång med lokala spelare på delad skärm offline.

Spelet erbjuder tonvis med utmaningar och ger mig fina belöningar i form av bildelar, bollar och nya förmåner till racingspelen. Ibland får jag kugghjul som går att handla saker med i butiken.

Med offensiva och defensiva förmåner kan jag dra fördelar mitt i en pågående match. Änterhaken hakar fast min bil när bollen skjuts iväg, medan kletet får bollen att fastna på karossen i några sekunder. Missiler kan temporärt knocka en motspelare om inte denne har en aktiverad sköld.

Det går inte att missa hålet med blicken.

Under tiden jag har tagit mig an Turbo Golf Racing har spelet kraschat mitt i en match vid kontinuerliga tillfällen, och även när jag startat själva spelet. Lyckligtvis sparas mina intjänade erfarenhetspoäng, men ett ständigt kraschande spel blir enerverande om det inte ens kan starta.

Rocket League var riktigt kul när det släpptes, och visst fungerar det fartfyllda konceptet med rally och golf i Turbo Golf Racing utmärkt. Det är lättlärt, roligt och stimulerande för min tävlingsinstinkt. Om du gillar fotbollsrallyt i det förstnämnda, är jag övertygad om att detta tilltalar dig precis lika mycket.

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.