Vad spelar du i påskhelgen? [Vecka 13 2024]

Slutet av mars är här, och med det kan vi även sikta in oss på en långhelg i form av lite högtidsfirande. Oavsett om du firar påsk, gillar ägg eller tänker unna dig en bit godis (eller två) så har du förhoppningsvis några extra dagar av ledighet framför dig. Detta måste såklart firas med lite mer tid framför spelkonsolen. Här på bloggen föregår vid gärna med gott exempel, så nedan får du ta del av redaktionens spelplaner för helgen.

Jesper spelar kort gånger två

Efter att ha spelat igenom Hi-Fi Rush (7/10) så återvänder jag nu till Final Fantasy VII Rebirth (9/10). Jag försöker göra så mycket sidoinnehåll som möjligt med avsikt att ta den där åtråvärda platinatrofén. Det innebär bland annat att jag får spela det eminenta kortspelet Queen’s Blood som har en stor roll i här. Sidospelet som får avlasta är också ett kortspel i form av Balatro. Jag har spelat flera omgångar och har tagit mig till slutbossen utan att vinna, men nu har jag läst på om strategier och får jag bara rätt jokrar så ska jag nog kunna vinna.

Johan utmanar storväxta fiender

Jag har tillbringat väldigt mycket tid med Dragon’s Dogma 2 under veckan som har gått, och jag förväntade mig inte att bli så uppslukad som jag faktiskt har blivit. Jag spelade lite av nysläppet av föregångaren men kunde aldrig riktigt klaffa med de många trubbiga spelmekanikerna. Nu är jag dock helt och hållet fast i spelets klor och kommer troligtvis att tillbringa många timmar till i den ogästvänliga värld som skildras.

Parallellt kommer jag även att tampas mot andra gigantiska fiender, fast av den mer mekaniska varianten. Jag har nämligen tagit mig an PC-versionen av det på många vis lysande Horizon Forbidden West (8/10). I vanlig ordning kommer jag att erbjuda en recensionen som fokuserar lite mer på det tekniska, och du bör kunna läsa den inom kort!

Fredrik utmanar drakar till duell

Jag har blivit nedputtad utför stup av arga ogres och minotaurer och blivit landad på av både gripar och drakar, men skam den som ger sig. Igår rullade eftertexterna i Dragon’s Dogma 2 och mina intryck kommer summeras i textform inom kort, men först måste jag bara uppleva mer av den oerhört fascinerande, levande och bestraffande vildmarken. Dragon’s Dogma 2 lyckas charma med sin utforskarglädje och kan bjuda på rent av humoristiska ögonblick när fysikmotorn och realismen samspelar totalt och du blir krossad av ett fallande stenblock eller troll.

Jag kommer också ta och uppleva ett par till ögonblick av As Dusk Falls innan det är läge att skriva av mig om det spelet också.

Jonny fiskar och funderar

Eftersom jag nyligen har haft en lucka utan något spel att recensera har det lagts lite extra fokus på andra spelprojekt. Som jag nämnde för någon vecka sen har jag bland annat spelat det gamla skräck-rollspelet Koudelka på min PS1, något som slutade i frustration då jag efter att ha nått spelets tredje skiva sprang på patrull. Det visade sig nämligen att skivan led av övermäktiga repor som satte stopp för mitt äventyr.

Tråkigt, men vältajmat eftersom jag i samma veva fick ett nytt spännande recensionsprojekt i form av Moonglow Bay att underhålla mig med. Så medan jag är ute på havet och fiskar får jag klura på hur jag ska göra med den där skivan.

Jerry och Cloud drar till stranden

Under påsken blir det mestadels Final Fantasy VII Rebirth (9/10) för mig. Istället för Queen’s Blood väljer jag att njuta av Costa del Sols härliga stränder.

Jag är även lite sugen på att återvända till Fallout 76, efter flera veckors uppehåll.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.