Vad spelar du i helgen? [Vecka 7 2024]

Det här är en vecka när man verkligen kan se att saker och ting har börjat komma igång igen efter den traditionsenligt långsamma starten på varje spelår. Under veckan som har gått har du nämligen kunnat ta del av så mycket som fem recensioner här på bloggen. Kanske har du läst den dagsfärska recensionen av Calico (6/10), förundrats över det nostalgiskt laddade Alisa (8/10), taggat igång på actionbeskrivningarna i det nya Suicide Squad: Kill the Justice League(7/10) eller ögnat igenom texten om Banishers: Ghosts of New Eden (9/10). För att inte nämna Tekken 8 (9/10)! Om inte är det bara att svänga inom nämnda recensioner genom länkarna ovan.

Givetvis har vi fler spelplaner och recensioner på tapeten, och dessa kan du få läsa om nedan.

Jonny tampas med den lokala faunan

Efter att ha spelat igenom det utmärkta skräckspelet Alisa har jag börjat hugga in på de två nästkommande recensionsspelen jag har på min tallrik. Tillsammans med Johan och en annan kompis blir det exempelvis lite demokratisk planetrensning i Helldivers II.

Insekter är en röd tråd genom helgen, men i motsats till skalbaggarna i det sistnämnda spelet har de i Smalland kanske en något vänligare inställning till mina kontaktförsök. Klart är att det blir en spännande och intensiv helg i spelens tecken.

Fredrik roar sig med ett medeltida tidsfördriv

Inkulinati är ett oerhört märkligt litet spel. Baserat på idén om att munkar ritade små märkliga kreatur ute i marginalerna i sina manuskript. Utvecklarna tar det ett steg längre dock – här ska två munkar slåss med dessa kreatur, oavsett om det är kaniner med pilbågar, hundar med svärd eller spjut. Allt med målet att antingen nedgöra motståndarens kreatur eller motståndaren själv. Hittills är fajterna väldigt kluriga, och det verkar finnas en uppsjö av taktiska element att nyttja sig av.

Jesper diggar den slutgiltiga fantasin

Jag befinner mig för tillfället emellan recensionsprojekt och drar mig för att påbörja något stort projekt i väntan på Final Fantasy VII Rebirth. Och vad passar bättre som uppladdning än musik från Final Fantasy-spelen i form av Theatrhythm Final Bar Line? Jag njuter i fulla drag av den underbara musiken serien har haft genom åren och har så smått siktat in mig på platinatrofén. Min PlayStation Portal kom i veckan och skulle TV:n vara upptagen så kommer jag att varva rytmdiggandet med Slay the Spire som har blivit mitt eviga spel som jag alltid återvänder till.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.