Väntan på Darkest Dungeon II är snart över

Kan man vänta för länge på ett spel? Det är en fråga som fram till häromdagen utgjorde den första meningen i en krönika jag höll på att skriva. Tanken var att den skulle handla om hur längtan efter ett spel kunde upplevas och utvecklas under en längre tid, hur förväntningar kunde gå igenom olika faser och hur man som spelare kan se på saken ur olika vinklar. Spelet som skulle utgöra mitt personliga exempel var såklart uppföljaren till det mörka roguelike-äventyret Darkest Dungeon, ett spel jag har återbesökt flertalet gång sen det släpptes 2016.

Darkest Dungeon II utannonserades 2019 och efter att ha varit ute i early access sen 2021 kunde PC-spelarna hugga in på det färdiga spelet under förra året, ett faktum som indikerade att konsolversionen inte borde vara långt borta. Många hjältar har fallit offer för stress och skador i väntan på den här nyheten, så hör och häpna, för nu är spelet nämligen utannonserat till PlayStation.

Nog har man sett fram emot att fäktas med en och annan grismutant.

I pressmeddelandet berättar designledare Tyler Sigman hur ivriga studion (Red Hook Studios) har varit inför PlayStation-lanseringen, och han nämner bland annat hur bra spelet känns med konsolens DualSense-kontroller. Med den i händerna kommer man att kunna känna detaljer som exempelvis hjärtslag från sina döende hjältar, och knakandet från droskans hjul när den utsätts för de faror som väntar längs vägen. Han avslutar med att berätta om hur starkt följe det första spelet fick hos playstationspelarna och hur han hoppas att även uppföljaren träffar rätt hos denna grupp.      

Samtidigt som Darkest Dungeon II kommer till konsol så släpps även spelets första expansion, ”The Binding Blade”. I grundspelet kommer vi att få leda våra hjältar genom fem olika kampanjer, samtliga med unika inslag och bossar som lovar gott om utmaning för även den mest erfarna spelaren. Vid släppet kommer det att finnas fjorton spelbara sorters hjältar (samt två extra i expansionen), men även tio olika husdjur med varierande förmågor och funktioner som ger fler strategiska möjligheter. Ett nytt system för att skräddarsy svårighetsgraden kommer dessutom att finnas implementerat, vilket kan öka såväl omspelningsvärde som nöje för olika sorters spelare.

Darkest Dungeon II och expansionen ”The Binding Blade” har releasedatum 15 juli 2024 och kommer att vara tillgängligt till såväl PlayStation 4 som PlayStation 5. De kommer att kunna köpas var för sig eller som paket och vara tillgängliga för förhandsbokning från och med 18 april, så dra ner persiennerna och tänd facklan, för snart har vi möjlighet att ta oss an denna efterlängtade uppföljare.      

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.