Vad spelar du i helgen? [Vecka 16 2024]

Det finns lugna veckor, och så finns det lugna veckor. Trots någon enstaka recension och artikel har den här veckan varit lugnare än vanligt, något som kanske innebär att vi kan ta oss an helgens spelande med extra mycket energi. Som vanligt pågår det mycket verksamhet bakom ridån, och redaktionen har flera spelprojekt som snart får se dagens ljus i form av inlägg här på bloggen.

Till dess får ni hålla till godo med redaktionens spelplaner inför de kommande dagarna. Dessa kan ni läsa om nedan.

Jesper socialiserar

De spel som kommer att uppta en hel del av min helg är brädspelet Frosthaven och ishockey. Vi har en heldag med Frosthaven planerat för lördagen och både fredag och söndag kväll spelar mitt lag Brynäs allsvenska finalmatcher. Men självklart kommer jag också att ge min PlayStation lite kärlek. Jag är färdig med min första genomspelning av Final Fantasy VII Rebirth (9/10) och för att bärga den åtråvärda platinatrofén kommer jag att behöva klara samtliga kapitel på svårighetsgraden Hard, jag kommer att behöva köra lite grinding för att nå nivå 70 och maximera de sista materiastenarna och klara alla brutal och legendary VR-utmaningarna hos Chadley. Dessutom behöver jag gå på ett par dejter i ett av kapitlen för att låsa upp Johnny’s hotell till sju stjärnor. Jag står fortfarande på bubblan om jag ska köpa Stellar Blade nästa vecka då jag gillade demot skarpt, men håller mig nog tills jag är helt färdig med Rebirth.

Johan har varken rast eller ro

I skrivande stund har jag precis införskaffat en förhandsversion av det lovande actionrollspelet No Rest of the Wicked från de talangfulla utvecklarna hos Moon Studios. Jag kommer av förståeliga skäl att sätta tänderna i detta verk i helgen för att kunna skriva ihop en text om hur spelet artar sig, och hur potentialen ser ut när det väl är redo att släppas på konsoler.

Utöver detta kommer jag att fortsätta mitt segervarv genom Uncharted-spelen, och turen har nu kommit till Uncharted 3. Jag inkasserade min platinatrofé i föregångaren i veckan som gick, trots stora farhågor om hur den sista bossfajten skulle gå. Jag är ganska glad att jag ”bara” behöver spela igenom det på Crushing-nivån och inte den helt vansinniga Brutal-nivån som adderades i samband med remastertrilogin…

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.