Vad spelar du i helgen? [Vecka 30 2016]

Nu är det än en gång dags att avrunda veckan och omfamna helgen hårt! Fredagen är äntligen här och vi får äntligen lite extra tid att sitta framför våra PlayStation-enheter. Under denna vecka har vi välkomnat en ny medlem i familjen och dessutom fått ytterligare en riktigt bra sommarrea på PlayStation Store.

Missa inte att läsa vår intervju av Alex Ward som vi publicerade i måndags. Den innehöll ett löfte om en spirituell uppföljare till Burnout-serien, ett löfte som nu verkar omsättas i verklighet, åtminstone om vi ska tro uttalandet som Alex gjorde på twitter för några dagar sedan. Personligen tänker jag köpa Dangerous Golf (7/10), inte bara för att Jesper verkade tycka bra om det, utan för att även ge lite pengar som kan investeras i nästa racingspel från Three Fields Entertainment.

Nog med tillbakablickar, nu är det dags att höra efter vad alla spelar till helgen!

Martin jagar La Luna och följer Setsuna

Jag får starka vibbar från tidiga Final Fantasy. Är det därför jag trivs så bra?

Jag får starka vibbar från tidiga Final Fantasy. Är det därför jag trivs så bra?

Innan jag pausar mitt spelande av Kerbal Space Program för att skriva min recension, har jag ett konkret mål: att åka ett varv runt månen och kanske även landa på den med min grupp modiga varelser. Hittills har jag varit fullständigt uppslukad av småuppdrag som att hämta prover från andra kontinenter eller skicka rapporter från atmosfären. Det är med andra ord dags för en tripp ut i yttre rymden. Håll tummarna för mig; det här kan gå hur som helst!

Jag fortsätter även mitt äventyr tillsammans med den unga kvinnan i I Am Setsuna. Jag är några timmar in i spelet och är väldigt imponerad av både miljöer, stridssystem och berättelsen. Det jag upplevt hittills är en väl avvägd mix av traditionella rollspel från Japan, blandat med nytänkande interaktion.

Jerry leker storchef och skjuter hej vilt

Big Boss rider igen!

Big Boss rider igen!

Min resa med Big Boss fortsätter. Jag har utfört en massa sidouppdrag i Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (9/10) eftersom jag behöver mer råvaror. Mitt mål under helgen är att klara av två huvuduppdrag innan måndagen börjar. Det går väldigt sakta framåt, men jag är också väldigt försiktig när jag spelar det här smygarspelet. Det skulle också vara kul om jag lyckas bygga upp mer av Big Boss hemmabas om jag får tag på mer råvaror.

Jag laddar de tunga vapnen och återgår till Overwatch (8/10). Jag kommer att försöka öva upp mina färdigheter med den nya karaktären Ana. Det är inte långt kvar tills jag når nivå 50, fast det lär inte hända riktigt än. Eftersom min sambo är intresserad av att spela Telltales Walking Dead-serie, passade jag på att köpa båda säsongerna och eventuellt startar vi en genomspelning i helgen.

Johan bygger skakiga torn

Pusselspelet Tricky Towers släpps ju som bekant nästa vecka som en del av de nya PlayStation Plus-förmånerna, och jag ska försöka få in några flerspelarmatcher innan jag kan påbörja recensionen. Redan nu har jag haft ganska kul med att försöka lösa enspelarutmaningarna, men det känns som ett spel som kommer att växa rejält med flera spelare. Att under tidspress tävla med vänner om vem som kan bygga det högsta tornet känns som ett solklart upplägg för en kul aktivitet på festen.

Majoriteten av spelandet kommer nog ändå att ske på min Vita, där jag dels fortsätter min fantastiska resa genom Persona 4 Golden men även har påbörjat Asterisk War: Phoenix Festa. Det sistnämnda är en kombination av visuell roman och fightingspel baserad på en animeserie med samma namn, och det ska bli intressant att se om berättelsen håller.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. DieMonger Thomas
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg
    • Jerry Olsson

Kommentera