En överblick på andra halvan av 2016 – otaku-utgåvan

Som en av bloggens otaku (individ med överdrivet intresse för bland annat japansk populärkultur), känner jag mig manad att följa upp Johans intressanta inlägg om kommande spel. Självklart tänkte jag inte fokusera på västerländska spel, utan istället uteslutande japanska titlar.

Givetvis längtar jag oerhört mycket efter Abzû, No Man’s Sky och Adr1ft men hösten lyser som starkast från öst, åtminstone för mig. Här kommer min korta lista över fantastiska spel som kommer från Japan till oss under andra halvåret.

1. Hatsune Miku: Project Diva X

Jag är så ledsen att jag ännu inte har lärt mig japanska, och en av anledningarna till denna sorgsenhet är såklart att jag fastnade i språkbarriären och inte visste hur jag skulle ta mig vidare. Det verkar som att titeln släpps översatt i slutet av augusti, åtminstone i USA. Förhoppningsvis kommer divans senaste verk även till oss i Europa inom kort. Höjdpunkterna i spelet hittills är producentmixarna, där varje musikskapare har fått blanda ihop sina låtar i ett potpurri. Läs gärna mina tankar kring spelet om du inte redan har gjort det.

2. Criminal Girls 2: Party Favors

Det första spelet – Criminal Girls: Invite Only (7/10) – grep tag mitt rollspelshjärta och släppte inte taget förrän jag fått min platinumtrofé efter drygt sextio timmar. Anledningen var inte de halvsnuskiga scenerna som söndercensurerats under lokaliseringen, utan för att det erbjöd en klassisk rollspelsupplevelse som det var väldigt länge sedan jag avnjöt. Äntligen är uppföljaren på väg till oss i väst och det ska bli intressant att följa sju nya karaktärer som ska reformeras. Förmodligen räddar de världen på vägen också.

3. Dragon Quest Builders

I mitt förhandstest av Dragon Quest Builders, liknande jag spelet vid en Zelda-titel som har fått växa upp med massiv onlinerollspel. Jag blev fullkomligt uppslukad av spelet ett tag, men tappade intresse på grund av att jag inte förstod allt jag skulle göra. Återigen slutar jag spela ett spel på grund av bristande kunskaper i japanska, men jag håller på att lära mig nu. Tills jag blivit fullärd, får jag dock fint vänta till oktober, då spelet planeras att släppas i Europa.

Detta är tre titlar från Japan som jag verkligen ser fram emot, och det trevligaste är att de kommer ganska snart. Dags att återigen städa febrilt i skämshögen med andra ord!

Ser du fram emot några japanska spel som är i antågande?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes
    • Alestes Alestes

Kommentera