En överblick på andra halvan av 2016

Vi har nu sedan ett litet tag tillbaka passerat halvvägsstrecket på spelåret 2016, och det har varit ett riktigt kanonår hittills. Under första halvan delade vi ut inte mindre än tre stycken fullpottsbetyg i form av Dark Souls III (10/10), Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) och svenskutvecklade Steamworld Heist (10/10)och efter att ha skummat igenom de bekräftade spelen inför andra halvan är det tydligt att vi har mycket att se fram emot fortfarande.

För att ge ett smakprov på vad som fortfarande finns runt hörnet tänkte jag lista mina tre mest efterlängtade titlar som fortfarande inte har släppts. Jag vill förstås även veta vad du ser fram emot under de kommande månaderna, så lista gärna dina favoriter i kommentarerna nedan!

1. Dishonored 2

Om denna efterlängtade uppföljare kan mäta sig med det fantastiska originalet har vi en av höstens absoluta höjdpunkter här. Dishonored bjöd på en otroligt tät stämning och fantastisk miljödesign runt den välskrivna berättelsen, och att döma av vad vi fick se från E3-mässan i år kommer vi att få mer av detsamma i uppföljaren. Arkane Studios lyckades skapa ett av de bästa smygspelen någonsin, och med de nya spelmekanikerna och två spelbara karaktärer är mina förhoppningar höga på detta verk.

2. Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Human Revolution är ett spel som gjorde så otroligt mycket rätt, men som ändå lyckades snubbla på målsnöret genom ökänt dåligt designade bossar. I ett spel som förespråkade att spelaren skulle välja sin egen väg var du trots allt tvungen att lägga uppgraderingspoäng på stridsförmågorna för att komma vidare. Nu när uppföljaren är runt hörnet har utvecklarna bedyrat att de har tagit åt sig av denna kritik, och om så är fallet kommer detta cyberpunk-inspirerade rollspel att sysselsätta mig i väldigt många timmar.

3. Mafia III

Mafia-serien har alltid legat mig varmt om hjärtat då de framgångsrikt har lyckats skildra organiserad brottslighet under tidsepoker som inte många andra spel har rört vid. Det är definitivt mer linjära upplevelser jämfört med Grand Theft Auto-spelen, men de har skapat en liten nisch i genren som verkligen tilltalar mig. Det som har visats från Mafia III ser ut att återskapa en riktigt intressant vy av 70-talets New Orleans, med rasmotsättningar och grupperingar i konstanta konflikter. Utöver det spännande upplägget har spelet ett lysande soundtrack också.

Även värt att nämna:

PlayStation VR

Alla höjdpunkter i år kommer inte i form av mjukvara, och Sonys bidrag till Virtual Reality-marknaden ser jag verkligen fram emot. Det ser ut att bli en respektabel samling spel som släpps i samband med lanseringen av enheten, men personligen ser jag mest fram emot att bli vettskrämd i Resident Evil 7: Biohazard i januari.

Vad ser du fram emot under resten av året?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.