Jerrys platinautmaning: Nya utmaningar 2018

Förra året skrev jag om mina funderingar kring platinajakten och eftersom sökandet efter troféer inte tillhör min vardag, valde jag att utmana mig själv. Jag skulle under 2017 knipa platinapokaler i några valda titlar och när året var slut, fick jag ett intressant slutresultat.

Jag lyckades samla sex av dessa blå, lockande priser ifjol. Jag började med Resident Evil 7: Biohazard (9/10) och efter att ha klarat av svårighetsgraden Madhouse, kände jag hopp att få klara av den tuffa uppgiften. Horizon Zero Dawn (9/10) var inte med på min lista, men lockelserna i den vackra världen fick mig stanna kvar och gräva fram samtliga gömda skatter.

Det blev också platinatroféer i två spel från Telltale Games; Game of Thrones och Batman: The Telltale Series, där jag fick en liten revansch i det sistnämnda då en bugg hindrade mig att få en brons. Jag hittade alla troféer på två försök i Planet of the Eyes (6/10) och till sist fick jag kämpa hårt med att hitta alla gömda saker i rollspelet Odin Sphere Leifthrasir.

Jag tänker förnya mitt nyårslöfte och väljer nya spel som förtjänar ett värdigt avslut, men också några titlar från förra året som jag inte hann med.

Grim Fandango Remastered

Om jag drar i det blå snöret, kanske jag får en platinapokal?

I skrivande stund har jag dragit igång min andra genomspelning av Manny Calaveras märkliga, men fascinerande äventyr. Det finns några troféer kvar mellan det andra och fjärde året för mig att hitta, men förhoppningen är att jag klarar det inom kort.

Life is Strange

Ett starkt vänskap är ett starkt band.

Den fängslande historien om väninnorna Max och Chloe är en av de mest gripande på senare år. Däremot tror jag att vägen till platina är en simpel sådan, eftersom det enda som krävs är jag behöver fotografera vissa saker i alla fem episoderna.

Until Dawn

Detta kunde vara reklam för vita tänder, men det är en kvinna som skriker av skräck.

Givetvis ska jag ta mig an ett välgjort skräckäventyr detta år också. Until Dawn (9/10) är ett intelligent spel där mina handlingar kan påverka karaktärernas framtid. För att uppnå den efterlängtade platinan så måste jag låsa upp många alternativa slut, vilket innebär flera genomspelningar.

Persona 5

Jag tror att folk pratar om sushi, animé och platinapokaler.

Okej, det här kommer att bli en långkörare eftersom det kräver minst två genomspelningar för att ens ha en chans till platina. Men jag är mitt i den andra spelomgången vilket ger mig stora fördelar i striderna. Nu kan jag koncentrera mig mer på de sociala anknytningarna med Jokers bekanta.

Friday the 13th: The Game

Förstakedjan i NHL-laget Crystal Lake Killers.

Det är ingen hemlighet att jag spelar Friday the 13th: The Game (8/10) ofta, åtminstone några dagar i veckan. Jag älskar filmerna och vill därför ta platina i spelet med herr hockeymask. Sex av troféerna är väldigt tidskrävande, särskilt de som kräver 500 och 1000 matcher spelade online med både lägerledare och Jason. Dessutom behöver jag fly med båten som passagerare 13 gånger och genomföra alla möjliga avrättningar med den ökända antagonisten.

Jag kommer att skriva om mina framgångar i jakten på platinapokalerna under hela 2018, givetvis även i spel som inte står med i denna lista.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.