De tre mest intressanta Jason-versionerna i Friday the 13th: The Game

Ett år har passerat sedan indiestudion Gun Media berättade att de håller på att utveckla ett spel baserat på Fredagen den 13:e-filmerna. Friday the 13th: The Game är ett spel främst avsett för flera deltagare, där en spelare kontrollerar skräckfilmsikonen Jason Voorhees och de andra ikläder sig rollerna av sju skräckslagna lägerledare. Ungdomarna ska försöka hålla sig undan den maskerade mördarens blodiga korståg på Camp Crystal Lake.

Nyligen informerade spelets skapare att det ska finnas ett läge där det går att spela ensam, och därför har de valt att skjuta fram datumet för när spelet släpps.

I en tidigare krönika berättade jag om mina förhoppningar för det kommande skräckspelet och med handen på hjärtat, tycker jag att spelskaparna med detaljerad fingertoppskänsla lyckats fånga in själen från filmserien. Det kommer att finnas sju olika versioner av det näst intill ostoppbara monstret med hockeymask, bland annat har Tom Savini skapat en ej tidigare visad modell endast tillgänglig via förhandsbokning. Jag tänker berätta vilka tre av dessa modeller jag anser är de mest intressanta att få jaga med i det dödsdömda lägret.

3. Jason Goes To Hell

jason-goes-to-hell-jason

Regissören Adam Marcus ändrade hela seriens koncept i den nionde filmen, genom att spränga ihjäl Jason i filmens inledning och låta honom ta över andra människors kroppar innan han dök upp i slutet igen. Ett av målen i Kickstarter-projektet var att kunna utveckla ytterligare tre upplagor av antagonisten, där de som backat projektet fick vara med i en omröstning. Intressant nog fick Jason Goes To Hell flest röster, något som jag tycker är kul; den minst visade Jason får äntligen visa vad han går för.

2. Fredagen den 13:e del 6: Jason lever

zmxi0ap3l7nyda1kvyws

I samma omröstning kom den första zombie-Jason på andra plats, och han är en av mina personliga favoriter. Gun Media har erkänt att de har haft problem med den här modellen eftersom det inte finns några riktigt bra bilder på hur mördaren såg ut i den sjätte filmen. Men efter att ha sett honom i Virtual Cabin så måste jag säga att de har gjort ett fantastiskt bra arbete.

1. Fredagen den 13:e del 2

kumir07j0slrhoppglpu

Det är något speciellt med Jason som bär en potatissäck över huvudet, en huvudbonad han bar i sin mördardebut. Han är mer otäck i Fredagen den 13:e del 2 än i de andra delarna, speciellt när det är bara kvart kvar av filmen. Att utvecklarna tar med Sackhead Jason iklädd blå flanellskjorta och hängselbyxor gör mig glad, och jag kan efter en bekräftelse från producenten Wes Keltner berätta att denna variant kan springa, något som gör mig överlycklig.

Friday the 13th: The Game beräknas komma till PlayStation 4 tidigt nästa år.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.