Vad spelar du under midsommarhelgen?

Med en kort arbetsvecka kommer en lite längre helg än vanligt och det tackar vi sommarsolståndet för! Det är dags att äta sill, dansa och sjunga ”Små grodorna” och förmodligen också försöka skydda sig för störtskurar. Sverige är ett skönt land när det visar upp sitt lynniga humör, speciellt för oss spelare eftersom vi har möjlighet att plocka fram våra bärbara konsoler när vi anlänt inomhus.

Sommartorkan när det kommer till spel lyser helt med sin frånvaro; vi har under veckan fått en drös med nya titlar som vi hungrigt slukar i helgen och under kommande vecka. Vi är väldigt nyfikna på vad ni har planerat, men i vanlig ordning låter vi några få utvalda i redaktionen avslöja sina helgplaner först.

Martin återförenas äntligen med Hatsune Miku

Ooooooohh, vad det kliar i fingrarna!!!

Ooooooohh, vad det kliar i fingrarna!!!

I onsdags var nedräkningen klar; Hatsune Miku: Project Diva Future Tone är äntligen nedladdat och spelbart! En hel del tid i helgen kommer jag att tillbringa tillsammans med mina vocaloid-vänner för att beta av en del av de hundratal låtar som spelet erbjuder.

Vi har äntligen fått fortsättningen på Telltale Games äventyr i Minecraft: Story Mode (9/10), och jag ska spela igenom del sex nu under helgen. Jag ser verkligen fram emot upplevelsen eftersom två av mina favoriter i Minecraft-världen har roller i avsnittet: CaptainSparklez och DanTDM. Blir det någon tid över, blir det nog lite kortare besök i Dead Island-spelen.

Jesper längtar tillbaka till de nordliga kungarikena

Här ser ni en hjälte som ger a(l)lt

Här ser ni en hjälte som ger a(l)lt

När det är Midsommar blir det förstås lite snaps och dillkokt färskpotatis också, men när musiken tystnat har vi en vanlig tvådagarshelg att spela på. Efter att ha börjat med The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) har nästan all min speltid gått åt till recensionsspel och jag längtar tillbaka till äventyrandet. Men högst prio får även denna helg Trials of the Blood Dragon, eftersom det ska klaras av inför recensionen. Många skyller nog begränsad speltid på fotbollen, men i mitt fall handlar det om överlämningar på jobbet, eftersom jag går till ett annat jobb efter sommaren, i kombination med sociala åtaganden.

Johan har bokat resa till Mars

Kan du höra mig Major Tom?

Kan du höra mig Major Tom?

Det blir lite midsommarfirande här också, vilket leder till att jag inte är hemmavid under delar av helgen, men när jag väl kommer hem är mina planer definitivt spikade. Jag har tagit mig an The Technomancer, vilket är det nya rollspelet från den knepigt charmiga utvecklingsstudion Spiders. De erbjuder oftast många intressanta idéer som lika ofta är småtrasigt implementerade, men det är alltid lika kul att se vad de har i rockärmen.

Parallellt med detta spelar jag även Heart&Slash, vilket skulle kunna beskrivas som en korsning mellan Devil May Cry och The Binding of Isaac. Jag har inte ännu kommit speciellt långt i spelsystemet, men än så länge har det varit en underhållande upplevelse.

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.