Vad spelar du i helgen? [Vecka 44 2016]

Denna helg är det dags för Comic Con Stockholm, och flera från redaktionen kommer att bege sig till Kistamässan för en härlig dos spel- och seriekultur. Om du också kommer att finnas på plats vill vi förstås gärna träffa dig, för vi vill ju ta varje chans att umgås med våra fantastiska läsare.

Trots detta evenemang kommer det ju att finnas tid för spel också. Lanseringarna pausar inte bara för Comic Con går av stapeln, och det finns ju en hel del att se fram emot trots att året börjar röra sig mot sitt slut. Om du gillar förstapersonsskjutare går du sannerligen inte sysslolös med tanke på ypperliga exempel som Battlefield 1 (8/10) och Titanfall 2 (9/10) som har dykt upp på sistone. För att inte tala om Call of Duty: Infinite Warfare som släpps lagom nu till helgen.

Jesper fortsätter konflikthanteringen

Sara och Fie går in i Overdrive-läge

Sara och Fie går in i Overdrive-läge

Jag är en av bloggens skribenter som kommer att besöka Comic Con Stockholm på lördagen. Där hoppas jag få testa både PlayStation VR (8/10) och Tekken 7. Skulle någon av er läsare komma dit på lördagen, var inte blyga utan kom fram och säg hej!

Bortsett från mässan så faller valet självklart på recensionsexemplaret av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II. Jag är glad att jag fick spelet i god tid innan release, för det krävs många timmar innan jag känner att jag sett det mesta av spelmekaniken. Utöver det föll lotten på mig att recensera den akrobatiska actionskjutaren Seraph där du utför konster på plattformsbanor medan du dödar demoner. Det som är unikt är att du automatiskt siktar på fienderna och fokuserar på rörelse och att undvika att bli träffad själv.

Skulle det bli tid för något mer på söndagen så kommer jag att testa det norska skräckspelet The Park (7/10) som jag köpte på Halloween-rean.

Martin är vilse i otaku-himmelriket

Jag vet inte varför jag trodde att detta var en dating-simulator...

Jag vet inte varför jag trodde att detta var en dating-simulator…

Trots att jag lovade både det ena och det andra i förra veckans spelhelgs-inlägg, har jag inte använt min PlayStation Vita speciellt mycket i Japan. Jag har däremot spenderat en hel del yen på Hatsune Miku: Project DIVA Arcade i Osakas diverse spelhallar. För att understryka Jespers teori om att Vitan inte är död, passade vi idag på att köpa två helt nya, vita varianter av Sonys bärbara konsol.

Eftersom jag febrilt försöker lära mig japanska, tänkte jag dessutom utmana mig själv genom att spela igenom ett spel som inte innehåller några västerländska tecken över huvud taget. Efter en djupdykning i de begagnade spelen, föll valet på Arcana Heart 3: LOVE MAX!!!!! eftersom det var billigast. Nu återstår det bara att se om mina kunskaper i japanska håller… Jag återkommer med en liten guide för de bästa ställena att handla spel och övriga otaku-prylar i Japan, åtminstone när det gäller Kobe och Osaka.

Johan blandar Comic Con med visuella romaner

3ea4f3ff8d45616e224e2b324bba46031

Trots att jag är på resande fot för att besöka Comic Con i Stockholm kommer jag ju förstås att försöka klämma in lite spelande också. Självklart har jag ju min PlayStation Vita med mig, och eftersom jag inte har några recensionsspel på denna plattform för tillfället blir det dags att gräva lite i arkivet. Där sticker Steins;Gate ut som en lämplig kandidat, med tanke på att det snart är dags för uppföljaren och det är därför läge att komma ikapp.

När jag kommer hem på söndag kanske det kan bli lite Call of Duty: Infinite Warfare också, med tanke på att kampanjen ser ganska intressant ut.

Men den stora frågan är ju – vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • DieMonger Thomas

Kommentera