Veckans fråga: Vilken spelserie borde få en uppföljare med rymdtema?

På fredag släpps Call of Duty: Infinite Warfare, en krigsspelserie som började med andra världskriget och nu tar steget till att bli en blixtsnabb actionskjutare i yttre rymden. Det har med andra ord hänt en hel del med Call of Duty, men huruvida det är åt rätt håll råder delade meningar, inte minst då många fastnade för serien just för dess historiska anknytning till verkliga krigsscenarier.

Själv brukar jag uppskatta spel som tar steget ut i rymden. Några utav mina favoritspel genom tiderna är Mass Effect, Resogun och Ratchet & Clank – titlar som huvudsakligen utspelar sig i rymden och på främmande planeter. Men blir det lika lyckat när redan existerande spelserier likt Call of Duty som började relativt jordnära flyger ut i det okända? Spel som Super Mario Galaxy bekräftar att det kan bli hur episkt som helst, bara det görs på rätt sätt.

Veckans fråga handlar därför om vilken annan spelserie, som hittills hållit sig till samma planet, som du skulle vilja se en avstickare eller uppföljare till med rymdtema.

Krille vill se rymdkadetter i nästnästa Persona-spel

Steget till rymdresande kan inte vara särskilt långt då dessa masker redan ser ut att vara hämtade från yttre rymden.

Steget till rymdresande kan inte vara särskilt långt då dessa masker redan ser ut att vara hämtade från yttre rymden.

Kanske är det för att Shin Megami Tensei: Persona 5 är det spel jag ser mest fram emot just nu och jag därför skulle svara den serien oavsett vad frågan gällde, men jag tror allvarligt att serien skulle passa bra ute i rymden. Tänk er en episk rymdfärja helt i stil med Normandy SR-2 från Mass Effect med en grupp märkliga ungdomar ombord som utbildas till arkeologer som ska utforska främmande planeter.

I sann Star Trek-anda uppstår självklart en rad underhållande relationer på skeppet. Eleverna tvingas möta sina inre demoner under de tidsbegränsade expeditionerna utanför skeppet, och de får snart hjälp av en liten utomjording som tar sig ombord och drar dåliga ordvitsar likt en annan maskot i serien. Framförallt tror jag att rymden skulle bidra med en väldigt utsatt stämning som lockar fram riktigt intressanta karaktärsutvecklingar, inte minst när det uppdagas att någon i besättningen planerar att mörda alla på rymdfregatten, en efter en.

Johan vill samla själar i rymden

Om vi försöker tillräckligt länge kanske vi får kontakt med rymdvarelserna.

Om vi försöker tillräckligt länge kanske vi får kontakt med rymdvarelserna.

Det är kanske ingen högoddsare att jag snabbt gör en koppling till den From Software-utvecklade Souls-serien, men faktum är att det finns potential i ett rymdbaserat spel i denna stil. Tänk dig själv att vandra runt i en H.R. Giger-inspirerad miljö där allting är livsfarligt och vill ha ihjäl dig när du minst anar det. Det låter som en underbart hemsk situation i mina öron.

From Software har ju redan varit inne och snuddat vid rymden genom vissa fiender i det märkliga Upper Cathedral Ward-området, och det är ju därför inte otippat att vi får se ren science fiction någon gång i framtiden från dessa genialiska utvecklare.

Martin vill sno rymdskepp, likt en rockstjärna

Take that you punk! Oj, beskrev jag just Elite Dangerous???

Take that you punk! Oj, beskrev jag just Elite Dangerous???

Jag tycker att både Watch Dogs (7/10) och Grand Theft Auto-serien utstrålar oändlig potential när det kommer till öppna världar. Tänk då vad som skulle kunna upplevas i rymden! Jag ser framför mig en blandning av den åldrande klassikern Elite, kombinerat med flerspelarläget i Interstate 76 eller den busiga känslan som de gamla GTA-spelen skänkte oss spelare.

Som spelare börjar jag med ett litet, skruttigt rymdskepp och får i princip fria händer att börja bygga upp mitt rymdimperium. En del andra spelare väljer att transportera mineraler till andra planeter men personligen börjar jag mitt äventyr med att tjäna ihop rejält mycket pengar innan jag uppgraderar stridsutrustningen på mitt skepp. Jag tänker minsann lurpassa på trötta kämpar för att snabbt uppgradera mitt skepp…

Vilket spel tycker du ska ta steget in i rymden?

4 kommentarer
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  2. jonasbylin jonasbylin
    • Alestes Alestes
  3. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.