Vad hände i veckan? [Vecka 18 2015]

Trots att våren börjar försöka hävda sig har det inte varit en brist på spelnyheter den gångna veckan. På PSbloggen har du kunnat läsa bland annat om månadens höjdpunkter och de kommande PlayStation Plus-spelen, men även en ingående artikel om det stormiga läget i Konami.

Utöver detta har vi bland annat fått ta del av den första trailern för ett av årets mest lovande spel, närmare bestämt Just Cause 3. Detta spel tillsammans med Mad Max gör att svenska Avalanche Studios ser ut att få ett riktigt kanonår.

Första Just Cause 3-trailern

Jag har tidigare klargjort min kärlek för Just Cause 2 och med tanke på den senaste trailern för uppföljaren är det sannolikt något som kommer att fortsätta i Just Cause 3. Klippet visar precis vad jag ville se, den öppna spelvärlden och möjligheten att skapa total kaos och galenskap, vilket är den stora behållningen i spelserien.

Den stora frågan är hur utvecklarna ska ha resurser till att skapa två stycken så pass ambitiösa spel med öppna spelvärldar och släppa dem under samma halvår, eller kanske till och med kvartal. Det är farligt att lita för mycket på vad trailern visar, men jag misstänker att vi kommer att få mer kött på benen på E3-mässan om drygt en månad.

Left Behind blir fristående expansion

Expansionen Left Behind (10/10) till det utmärkta The Last of Us (9/10) kommer från och med den 12 maj att bli ett fristående spel som inte kräver grundspelet. Detta gör att om du ännu inte har upplevt detta magiska verk har du möjlighet att börja prologen till spelet för blygsamma 10 euro. Du har sedan möjlighet att uppgradera till fulla spelet, eller enbart flerspelarläget om du hellre vill det.

Personligen tycker jag att det är lite fel ände att börja i eftersom en del av expansionen utspelar sig mitt i huvudspelet, och det kommer att avslöja en del bitar som förringar upplevelsen när du väl kommer dit i kampanjen. Det är absolut ett bra sätt att få ta del av spelet om du är osäker på om du kommer att gilla det, och Left Behind har en kolossalt stark berättelse som alla bör uppleva.

Rym från pixligt fängelse

Den 29 maj kommer du att kunna ta del av fängelserymmarsimulatorn The Escapists på PlayStation 4, ett spel som har fått väldigt positivt mottagande på andra plattformar. Spelet bygger på element av smygande, byggande av redskap och förstås ett och annat upplopp. Samma dag som spelet släpps kommer dessutom en Alcatraz-expansion att göras tillgänglig, vilket innebär att du ställs inför utmaningen att försöka ta dig ut från det ökänt rymningssäkra fängelset.

Har vi missat någon viktig nyhet?

2 kommentarer
  1. Macce_1
  2. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.