Månadens höjdpunkter [Maj 2015]

Våren är ett faktum, och månaden innan E3-mässan brukar vara notoriskt långsam på spelfronten. I år är det dock inte total stiltje och faktum är att ett av årets mest efterlängtade spel kommer att lanseras, nämligen The Witcher 3: Wild Hunt.

Om inte rollspel är din grej kanske du istället ser fram emot den fristående expansionen till en av förra årets stora överraskningar, Wolfenstein: The Old Blood där du bland annat får återvända till den klassiska fästningen Castle Wolfenstein.

Wolfenstein: The Old Blood (PS4)

När jag recenserade Wolfenstein: The New Order (7/10) förra året överraskades jag positivt av att spelet innehöll ett genomtänkt narrativ istället för att bara vara en actionrökare. Det gör att mina förväntningar på denna fristående expansion som utspelar sig innan händelserna i förra årets spel absolut är höga, och förhoppningsvis har Machine Games haft möjlighet att hamra ut några av de ojämnheter i kvalitet som The New Order hade.

Oavsett kommer det sannolikt att bli ett underhållande actionspel där du får meja ner vågor av onda nazister, och det är ju svårt att klaga på.

The Witcher 3: Wild Hunt (PS4)

Detta är spelet som jag har en känsla av kommer att tävla mot Bloodborne när jag summerar mina favoritspel från 2015. The Witcher 2 är ett av de absolut bästa rollspelen som släpptes förra generationen, och tyvärr blev det aldrig aktuellt för släpp på PlayStation 3. Utvecklarna har dock bedyrat att det går att hoppa in i serien relativt smärtfritt även om du har missat föregångarna.

Serien har alltid bjudit på intressanta miljöer, fyllda till bredden med innehåll, men utan att det känns som att något är inkastat bara för att ta upp plats. Om de lyckas återskapa samma känsla i denna uppföljares gigantiska öppna värld blir jag väldigt imponerad. Spelen har även lyckats implementera konsekvenser av beslut på ett vis som Mass Effect aldrig lyckades uppnå, och jag ser verkligen fram emot att iklä mig rollen som Geralt of Rivia igen.

Magicka 2 (PS4)

Gillade du Helldivers som släpptes tidigare i år? Då är det ett ganska säkert kort att du kommer att fastna för Magicka 2 också. Originalspelet utvecklades av Helldivers-teamet Arrowhead Game Studios och är i grund och botten ett fantasyspel där du med diverse knappkombinationer sätter ihop olika element för att skapa trollformler. Dessa trollformler använder du för att ha ihjäl monster som hindrar dig i dina äventyr.

Precis som i Helldivers bygger mycket av spelet på det kaotiska samarbetet där du av misstag lätt kan ta kål på dina vänner med en missriktad eldboll. En stor portion humor och massor av utmaning är de stora pelarna i originalspelet, och att döma av trailern är mycket av detta med i uppföljaren.

Övriga släpp i maj

  • Ether One (PS4)
  • Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (PS4)
  • Project CARS (PS4)
  • Toren (PS4)
  • Ultratron (PS4)
  • The Escapists (PS4)
  • Ultra Street Fighter IV (PS4)
3 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Macce_1
  3. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.