Spel som du kanske har missat hittills under E3

E3-mässan är fantastisk, det är det ingen tvekan om. Giganterna försöker överrösta varandra med sina exklusiva titlar, storsäljarnas uppföljare radas upp och någon startar ett Kickstarter-projekt. Sony visar stolt upp Uncharted 4: A Thief’s End, Bethesda retar aptiten med Fallout 4 och Electronic Arts pratar parkour, krig bland stjärnorna och sport så klart. Det är sannerligen svårt att försöka hitta de där små pärlorna eller guldkornen i detta grandiosa mångmiljonbrus men vi har hittat några titlar som vi tycker är värda att hålla ögonen på!

Kerbal Space Programar5MWfr

Det här spelet är en fantastiskt trevlig simulator av den evinnerliga viljan att utforska det okända. Det lilla som jag har spelat på PC har fått mig att skratta gott samtidigt som jag har insett att den virtuella vägen till stjärnorna som simuleras i Kerbal Space Program faktiskt liknar mänsklighetens stapplande steg. De initiala uppdragen som jag har kört handlar om alltifrån att skjuta iväg en raket ett antal tusen meter upp i skyn till att lyckas landa på nordpolen av världen. Det är många övningar innan ens atmosfären är inom räckhåll.

Supercharmigt, verklighetstroget och djupt är tre ord som direkt kommer till mig när jag tänker på spelet. Även om det inte alls är likt Minecraft på något sätt så påminner djupet i mekaniken på något sätt om Mojangs mästerverk; möjligheterna är i princip oändliga.

Utvecklaren Squad har inte ännu berättat om när spelet kan tänkas komma ut till PlayStation 4 men de har allierat sig med Flying Tiger Entertainment som ska sköta översättningen. Oavsett när spelet släpps, har utvecklarna mina pengar när de vill; detta verk kommer äta upp många av mina speltimmar!

Firewatch


Om det är ett spel som med enkelhet har lyckats flyga under radarn för mig och många andra, då måste det vara Firewatch! Jag har totalt missat denna pärla som först introducerades på PAX förra året men nu när det står klart att det kommer till PlayStation 4 är jag eld och lågor. Ursäkta ordvitsen…

Spelet handlar om Henry, en man i sina bästa år som har sökt sig till vildmarken i Wyoming för att njuta av ensamheten och närheten till naturen. Han har en skilsmässa nära förestående och behöver verkligen fokusera på sig själv och vad som verkligen spelar roll i livet. Jobbet som han har tagit innebär att han behöver hålla koll på omgivningen för att säkerställa att inget dåligt händer; till exempel en skogsbrand.

Mycket av berättelsen verkar utspela sig i samråd med kollegan Delilah, som endast nås via walkie-talkie. De dialoger som jag hittills har hört är väldigt verklighetstrogna och underhållande, nästan i samma rang som i Portal. Spelet är dessutom väldigt estetiskt tilltalande och bjuder på många underbara vyer av vildmarken. Utvecklaren Campo Santo hoppas kunna släppa spelet till PlayStation 4 någon gång under 2015.

ADR1FT


Om någon skulle sagt till mig att jag skulle bli upphetsad över en andnödhets- eller panik-simulator, skulle jag förmodligen sagt att de kunde se sig i stjärnorna efter det. Men faktum är att när jag sett vad utvecklaren Three one Zero har gjort av detta koncept, är jag övertygad om att det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Man skulle kunna säga att jag tappade andan totalt när jag såg trailern för spelet som släpps redan i september i år.

Jag kommer att ikläda mig rollen av en barndomsdröm, en astronaut. Problemet är att han vaknar upp mitt ute i rymden med minnesförlust (passar mig bra) och en läckande skyddsdräkt (passar mig mindre bra). Uppdraget är det mest grundläggande av alla; överlev och ta dig tillbaka till tryggheten, något som jag inte kan föreställa mig att bli speciellt enkelt.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness


På tal om att återuppväcka halvdöda spel, annonserar Square Enix att den sedan sex år slumrande serien Star Ocean nu är ett faktum (igen). Det sjätte spelet i serien är en tillbakablick där vi får följa händelserna som utspelar sig mellan seriens andra och tredje delar.

Rent visuellt kanske inte spelet imponerar men det är sannerligen glädjande att se ytterligare ett japanskt rollspel återsuppstå. Det som skiljer Star Ocean från andra spel i den österländska genren är att detta utspelar sig i en science fiction-miljö, något som känns uppfriskande. Sedan får vi inte glömma att denna serie var den första som introducerade realtidsstrider i kontrast till de turordningsbaserade släktingarna som till dags dato fortfarande dominerar marknaden! Star Ocean: Integrity and Faithlessness (smaka på den kontroversen) släpps till PlayStation 4 under nästa år.

7 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Thomas Thomas
  2. Thomas Thomas
  3. motz motz
  4. Anton Bjurvald Anton
  5. Anton Bjurvald Anton

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.