Shenmue III är redan ett faktum

Under Sonys presskonferens uppfylldes många spelares dröm; att få den tredje delen i serien Shenmue. Egentligen presenterades inte mycket men mannen bakom serien, Yu Suzuki äntrade scenen och ett Kickstarter-projekt avslöjades. Målet var att dra ihop två miljoner dollar för att kunna starta utvecklingen av det hett efterlängtade Shenmue III. Vad hände sedan tror ni?

Jag spelade igenom det första Shenmue för många år sedan på min hustrus SEGA Dreamcast och det var en riktig överraskning för mig. Jag kunde inte greppa hur öppet spelet var för mig som spelare, jag kunde bestämma helt själv hur jag skulle spendera dagarna och jag kunde nästan ta mig vart jag ville. Nu har det gått nästan tio år sedan jag klarade spelet men jag har alltid burit upplevelserna och minnena när mitt hjärta.

Konceptbild från det kommande Shenmue III

Konceptbild från det kommande Shenmue III

Det tog bara lite mer än nio timmar innan målet på Kickstarter var uppfyllt, i nuläget har mer än 30.000 spelare bidragit med nästan 2,5 miljoner dollar. Det trevligaste är att alla inblandade förmodligen är genuint nöjda och inspirerade. Själv gav jag mitt bidrag så fort jag vaknat och läst inlägget från Sonys presskonferens, det här är något som jag längtat efter!

Hela den här lyckliga sagan är fantastisk i sig men jag hoppas även att den skapar ringar på vattnet. Nu har vi spelare visat med våra plånböcker att vi verkligen gillar serien och frågan är om då inte vi på sikt kommer att kunna få se en putsad nyversion av Shenmue och Shenmue II? Det skulle vara mycket trevligt eftersom jag anar att alla inte sitter hemma med hårdvara från förr och kan spela dessa spel.

Ser du fram emot Shenmue III och tänker hoppa på Kickstarter-tåget?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg
  3. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.