Fallout 4 imponerar under Bethesdas presskonferens

Bethesda har nu sparkat igång årets mest spännande spelvecka och spelet som i princip alla suktade efter att se är förstås Fallout 4. Presentationen som Todd Howard gav gick minsann inte av för hackor. Vi fick se en detaljerad genomgång av allt från karaktärsskapningen till ett riktigt omfattande byggsystem, och spelet ser ut att bli allt jag kunde drömma om och massor till.

Trailern visar att spelet börjar innan bomberna föll, precis som den ursprungliga trailern antydde, i en form av prolog. Det dröjer dock inte länge innan katastrofen är ett faktum och du och din familj skyndas ned i skyddsrymmet Vault 111. Klippet tar sedan vid 200 år senare när du träder ut ur valvet som ensam överlevande, och här ville inte Todd Howard gå in på för många detaljer om händelserna som leder upp hit. Hur kan din karaktär vara vid liv 200 år senare? Vad har hänt med alla andra?

En av punkterna som verkar ha förbättrats betydligt är striderna, som inte alls ser lika kantiga ut som i Fallout 3 och Fallout: New Vegas. VATS-systemet är tillbaka men ser inte längre ut att pausa händelserna helt och hållet, utan saktar snarare ner händelserna omkring spelaren.

Den stora nyheten i spelet är dock ett omfattande system som tillåter dig att återuppbygga samhällen i vildmarken. Du kommer att kunna samla på dig skrot som du använder för att bygga allt från boende till försvarsanläggningar. Detta gör att du inte bara kan ha ett hus där du kan dumpa de tonvis av prylar som du lånar från övergivna byggnader, du kan även bygga ett eget litet nav med återförsäljare och handelskaravaner. Förstås kommer banditer att vilja ha det du har och där kommer försvarsbiten in. Howard bedyrade dock att detta kommer att vara ett frivilligt system, och inte ett sätt att förvandla Fallout-serien till ett tornförsvarsspel.

Byggandet gäller dessutom vapen och rustning som kan uppgraderas och modifieras med komponenter som du finner i vildmarken och demonstrationen visade en imponerande mångfald i detta system. Den bästa nyheten av alla är dock det faktum att vi får ta del av detta fantastiskt efterlängtade spel redan den 10 november i år. Nedräkningen har härmed börjat.

3 kommentarer
  1. macke86
  2. Macce_1
  3. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.