PSbloggens årslista 2017: Årets största överraskning

Julen kom till oss lika snabbt som den försvann. Nu är det redan juldagen och även om en del av er ute i landet firar jul idag, misstänker jag att de flesta klappar och presenter redan är öppnade. I redaktionen har förberedelserna inför jul varit hektiska i vanlig ordning, eftersom vi vill bjuda er på våra topplistor för året nu under mellandagarna.

Idag är det dags att presentera de största överraskningarna som vi har upplevt under året. Våra höjdpunkter handlar om allt mellan hårdvara till japanska gangsters i ljuvlig 80-talsmiljö. Kommentera gärna om du vill dela med dig av dina överraskningar under spelåret 2017.

Krille: Resident Evil 7 i VR

Krille tycker säkert att detta är en vacker vy i VR. Själv hade jag stängt av för länge sedan...

Krille tycker säkert att detta är en vacker vy i VR. Jag hade stängt av för länge sen

Jag hade aldrig trott att Resident Evil 7: Biohazard (9/10) skulle fungera så fantastiskt bra i VR såpass tätt inpå releasen av Sonys portal till virtuella världar. Men upplevelsen fick minst sagt en extra dimension med VR-glasögonen på, och då var det ett riktigt bra spel redan från början.

Anton: Assassin’s Creed Origins

Allt tjat om Abstergo, gör att Anton galant undviker fråga om vem som pajade sphinxens näsa

Observera att Anton galant undviker frågan om vem som pajade sfinxens näsa

Jag hade INTE väntat mig att Ubisofts lönnmördarromantiska pyramidspel skulle vara ett av årets spel. Framför allt då jag inte sett storheten i varken II, Brotherhood, III eller Black Flag (jag skippade Unity). Jag spelade visserligen en hel del Syndicate, men där hade ju franskkanadensarna trots allt fuskat och förlagt spelet i min favoritstad, under min favoritera. Dark Souls-tänk i fighterna och minimalt med Abstergo gjorde Assassin’s Creed Origins (9/10) till både det bästa spelet sedan originalet, passande nog, och inte bara en vacker värld att utforska utan faktiskt också roligt att spela.

Johan: Yakuza 0

Han kommer aldrig att erkänna det, men vi vet att det var dansen som fick Johan att älska Yakuza-serien

Han kommer inte att erkänna det, men det var dansen som fick Johan att älska Yakuza-serien

2017 kommer jag troligtvis att minnas mest som året där jag föll handlöst för Yakuza-serien. Jag har länge varit intresserad, men samtidigt varit lite skrämd av de ambitiösa spelen eftersom jag inte har varit med sedan början av berättelsen.

Yakuza 0 (8/10) blev då den perfekta inkörsporten för mig, och det dröjde inte länge förrän serien seglade upp på min favoritlista. Jag hade en liten aning om att spelen skulle tilltala mig, men jag kunde aldrig ana att jag skulle falla så här hårt. Nu är bara frågan hur jag ska kunna hinna spela resten av spelen innan Yakuza 6 släpps nästa år.

Jesper: Horizon Zero Dawn

I framtiden är alla utkikstorn helt mobila och utrustade med 4G-antenner

I framtiden är alla utkikstorn helt mobila och utrustade med 4G-antenner

Efter att Guerrilla Games utvecklat Killzone-serien under tre konsolgenerationer hade jag aldrig gissat att de skulle släppa ett såpass bra actionrollspel. Jag hade besvikelsen från ReCore färskt i minnet och hade ganska lågt ställda förväntningar som överträffades ordentligt, till en sådan grad att jag håller Horizon Zero Dawn (9/10) som årets absolut största överraskning!

Jerry: Friday the 13th: The Game

Vem kunde tro att Jerry skulle ha detta spel som årets spel?

Vem kunde tro att Jerry skulle välja denna titel som årets spel?

Denna katt och råtta-lek där mördaren Jason Voorhees jagar livrädda lägerledare är ett genialt koncept. Trots att Friday the 13th: The Game (8/10) lider av buggar och jobbiga värdar som hoppar av matcherna, så är spelet otroligt beroendeframkallande tack vare dess enkla upplägg. Dessutom är IllFonics Kickstarter-projekt filmerna troget, vilket är ett enormt plus.

Martin: PlayStation VR

Det kanske är dags att uppgradera till den uppgraderade PlayStation VR-versionen?

Det kanske är dags att uppgradera till den nya PlayStation VR-versionen?

När Sony bröstade upp sig och sade att 2017 minsann skulle bli ett PlayStation VR-år, tänkte jag stilla för mig själv att det nog bara var snack på scenen. Därför blir jag mycket glatt överraskad över att idag hitta fler än 150 titlar i PlayStation Store; spel och upplevelser skapade för, eller med stöd för Sonys VR-headset.

Visst är en del av dem relativt korta upplevelser och visst finns det med typiska teknikdemonstrationer, men faktum är att de flesta titlarna som jag har provat, faktiskt är riktigt bra. Pinball FX2 VR (9/10) är fortfarande den absolut bästa flipperupplevelsen jag har haft på en konsol någonsin och om utvecklarna börjar snegla åt annorlunda sätt att leverera befintliga simulatorer, tror jag att VR-världen kommer att bli ännu häftigare i framtiden.

Vad har överraskat dig mest i PlayStation-världen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.