Veckans fråga: Vilken är din favoritutvecklare?

Det finns ett flertal utvecklare i branschen som lyckas erbjuda riktigt bra spel, men det är mer sällsynt att de håller en hög standard över en längre tid. Bland dessa har finns det oftast någon enstaka studio som får det att rycka i förhandsbokningsfingret direkt när de visar upp ett nytt projekt. Det kan ibland kännas som om de gör spel baserat på exakt din smak och detta leder till att du gräver ner väldigt många timmar i nästan alla deras verk.

Denna vecka vill vi veta vilken utvecklare som tilltalar dig mest!

Jesper gillar Blizzard

blizzard-logo-e1312472711702[1]

Det är ingen självklarhet för mig att välja Blizzard på första plats. Jag fick ta mig en lång funderare om jag plöjt ned fler timmar i Naughty Dogs, Biowares eller Blizzards spel. Men med spel som Diablo III och World of Warcraft föll ändå lotten på dem. Tyvärr porteras inte alla deras titlar till konsol, men deras kommande lagbaserade skjutare Overwatch kommer till PlayStation 4 i maj och ni kan se fram emot en förhandstitt här på bloggen inom kort.

Blizzard har förmågan att skapa engagerande spel där du sugs in i en ofta episk berättelse, alltid berättad med fantastisk presentation. Deras överdrivna karaktärsdesign har blivit ett signum och åtföljs alltid av pampiga musikkompositioner och bra röstskådespel. Trots snedsteget med servrarna vid lanseringen av Diablo III förbokar jag alltid Blizzards titlar och ser verkligen fram emot deras kommande alster.

Johan gillar From Software

from-software-790x444[1]

Precis som Jesper fick jag en aning beslutsångest när jag tänkte efter vilken utvecklare som tilltalar mig mest. Jag har tillbringat otaliga timmar i Diablo-spelen och World of Warcraft och därför ligger Blizzard i mitt absoluta toppskikt. Om jag analyserar de senaste årens spelande blir det dock en annan utvecklare som hamnar högst på listan, och det är nog inte chockerande att det är japanska From Software det handlar om.

Jag var en aning sen till festen eftersom jag inte gav mig på deras utmanande verk förrän Dark Souls släpptes till PC, ett tag efter konsolversionerna. Det var heller inte självklart direkt från början att det skulle vara något för mig, men när jag väl kom över inlärningströskeln var jag frälst. Utöver de hundratals timmar jag har lagt på deras spel har jag lagt minst lika mycket tid på att se spelen strömmade på Twitch av speedrun-spelare eller folk som hittar sätt att göra spelen ännu mer utmanande. Jag kan helt enkelt inte få nog av dessa mästerverk.

Vilken är din favoritutvecklare?

4 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1
  3. Niklas Storm
  4. Alestes Alestes

Kommentera