Veckans fråga: Vad var bäst med Sonys presskonferens?

I natt hade Sony sin årliga presskonferens i samband med E3-mässan, och de bjöd på en av de bästa E3-konferenserna i historien sett till tempo, innehåll och underhållningsvärde. Borta var alla tråkiga grafer och försäljningssiffror, medan speldemonstrationerna visades upp i ett imponerande tempo.

Bland höjdpunkterna återfanns långa spelsekvenser ur God of War i Norden, Days Gone som verkar vara en korsning av The Last of Us och Dead Rising, samt robotdinosaurierollspelet Horizon: Zero Dawn. Vi fick även tjuvkika på lovande projekt som Hideo Kojimas nya titel Death Stranding, en rad VR-titlar där ett skräckbetonat Resident Evil VII stal showen tillsammans med en teaser för Batman: Arkham VR och en uppsjö med andra intressanta spel under utveckling.

Nu vill vi givetvis veta vilket av nattens spel som du ser mest fram emot, och varför.

Krille ser fram emot själlöst detektivarbete

Connors klåda blev bara värre för varje beslut han ställdes inför

Connors klåda blev bara värre för varje beslut han ställdes inför

Efter nattens presskonferens är det otroligt svårt att bara välja en favorit. Men med tanke på hur mycket jag gillar Quantic Dreams tidigare verk såsom Heavy Rain (7/10), samt hur besatt jag är av detektivgenren, föll lotten till sist på Detroit: Become Human.

Jag tycker att undersökandet av brottsplatser och det till synes strategiska gisslanförhandlandet såg riktigt lovande ut. Det var dessutom mycket mer i min smak än allt jag sett tidigare från spelet. Huruvida detta bara är en liten del av Become Human eller om fullt fokus ligger på Connors detektivarbete återstår att se, oavsett verkar det som en väldigt lovande upplevelse.

En annan sak jag blev väldigt glatt överraskad av var att Insomniac – skaparna bakom Ratchet & Clank och Sunset Overdrive – utvecklar ett helt nytt PlayStation 4-exklusivt Spindelmannen-spel. Ska de äntligen ge oss en värdig uppföljare på PlayStation 2-spelet Spider-Man 2?

Jesper längtar efter nätsvingande

spider-man

I min önskelista inför E3 listade jag en ny titel från Insomniac Games och den önskningen gick i uppfyllelse! Som serietidningsfantast och med de senaste årens Batman-spel i minnet fick jag gåshud när jag såg trailern för det PlayStation 4-exklusiva Spider-Man. Är det någon utvecklare som kan få till fartkänslan och kontrollerna så är det Insomniac. Jag hoppas verkligen att de lyckas och att vi får ett värdigt licensspel som både bjuder på en bra berättelse med några av Spindelmannens ärkefiender och supertajta kontroller.

Jag önskade mig även ett nytt Crash Bandicoot på min lista, men får nöja mig med en remaster av de tidiga delarna. Tyvärr verkar inte Naughty Dog vara inblandade men det kan ändå vara kul att uppleva de gamla pärlorna igen!

Martin lockades av de gångna dagarna

Kön till Biebers konsert blev vansinnigt lång efter jordens undergång

Kön till Biebers konsert blev vansinnigt lång efter jordens undergång

Jag vet inte varför jag dras till postapokalyptiska miljöer men det var något i presentationen av Days Gone från Bend Studio visade, som gjorde mig högst intresserad. Kanske var det för att ”zombierna” inte tålde så mycket stryk innan de somnade in igen eller kanske för att jag uppskattade miljöerna?

Personligen tyckte jag att spelet visade inspiration från både The Last of Us och Uncharted-serien, men med betydligt kraftigare temposkiftningar. Det som saknades i upplevelsen var dock ett datum för när spelet släpps, men utvecklarna har lovat att återkomma med mer information om några månader.

Vad tyckte du var bäst med Sonys presskonferens?

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Macke86

Kommentera