Chefredaktörens utmaning [Vecka 31]

Efter att ha tappat det lilla försprång jag tidigare hade, kände jag under den gångna vecka ett behov att se till att börja bocka av spel på min lista igen. Lyckligtvis släpptes ju ett spel denna vecka som både var efterlängtat och en lagom lång upplevelse, och då tänker jag förstås på Abzû.

Jag har även tagit mig igenom den nysläppta expansionen till skräckspelet Layers of Fear (6/10), men jag känner inte riktigt att det var omfattande nog att räkna som ett separat spel. Recension av expansionen kommer du att kunna läsa under nästa vecka.

31. Abzû

Efter att ha sett alla likheter med magiska upplevelser som Journey (10/10) och Flower, var det smått omöjligt att inte ha skyhöga förväntningar på detta konstverk. Att få möjlighet att utforska havets djup tillsammans med ett rikligt djurliv och Austin Wintorys trollbindande musik kan ju inte resultera i annat än eufori. Och till stor del stämmer det faktiskt, nu när jag har tagit mig igenom Giant Squids mysiga spelvärld.

Det finns en del punkter som gör att det inte riktigt når upp till Journeys nivå, men det är ju lite som att kritisera ett konstverk för att det inte är en Mona Lisa. I synnerhet i början av spelet känns det som att utvecklarna har lånat lite väl friskt från sina inspirationskällor, men så småningom blommar det ut till något som känns unikt och gripande. Du kommer att kunna läsa Martins recension av spelet senare i eftermiddag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.