Chefredaktörens utmaning [Vecka 20]

Det är en riktigt bra tid att gilla spel nu för tillfället, inte minst med tanke på det fantastiska Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) som har stått för mycket av min speltid den gångna veckan. Det har dock varit riktigt tjockt på recensionsbordet, med bland annat Doom (som jag nästan är klar med) och nyversionen av Amiga-klassikern Shadow of the Beast på menyn. Dessa två spel kommer jag att kunna avhandla i mer detalj nästa vecka då mina recensioner bör bli klara.

Jag har dessutom lagt händerna på ett recensionsexemplar av Odin Sphere Leifthrasir, som dyker upp senare i juni. Denna nyversion av Vanillawares PS2-klassiker har jag dock inte hunnit kika på än, men det ska nog snart gå att pussla in i det intensiva lanseringstempot som har varit den senaste tiden.

20. Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted-4

Vad kan säga om detta fantastiska verk som inte Jesper redan har sagt i både prosa och vers? Det är en magisk avslutning på en serie som gång på gång har lagt ribban i både presentation och berättande, och jag kan inte tänka mig ett bättre avsked nu när Naughty Dog sätter siktet på nya horisonter.

Det är ibland lite svårt för mig att förstå hur en konsol som PlayStation 4 kan åstadkomma denna grafiska nivå som bitvis konkurrerar med vad vi ser på betydligt dyrare PC-byggen, men på något vis lyckas dessa kodmagiker hos Naughty Dog få det hela att rulla. Tanken av vad de kan åstadkomma med en PlayStation Neo får mig att sagla en aning.

Ett svar
  1. DieMonger Thomas

Kommentera