Vad spelar du i helgen? [Vecka 46 2016]

Vi rör oss med stormsteg mot slutet av året, och i denna vecka har vi fått se ännu en lansering av stortitel i form av Watch Dogs 2. Ubisoft nöjde sig dock inte med detta, utan skeppade dessutom Assassin’s Creed: The Ezio Collection, som täcker större delen av den populära lönnmördarens livstid.

På recensionsfronten har vi fått upp analyser av en del av höstens storspel, med Dishonored 2 (9/10) i spetsen. Om du är ute efter ett berättelsedrivet spel med tonvikten på smygande hittar du inte många bättre alternativ!

Nu är det dock dags att blicka fram över en spelfylld helg istället, och vi börjar i vanlig ordning med några av våra planer innan ordet lämnas över till våra kära läsare.

Johan utforskar gamla lönnmördarberättelser

Så många hus att klättra på, så lite tid.

Så många hus att klättra på, så lite tid.

I helgen kommer jag att ta på mig min huvjacka och balansera på hustak, åtminstone i digital form. Jag talar förstås om Assassin’s Creed: The Ezio Collection, där jag återvänder till ett par av de mest omtyckta spelen i den långlivade serien. Min personliga favorit är Assassin’s Creed: Brotherhood, och jag har varit orolig för att testa det då risken finns att många av känslorna kan vara färgade av nostalgi. Jag är även nyfiken att testa Assassin’s Creed: Revelations, för att se om det faktiskt är så pass dåligt som jag tyckte det var då.

Min fulla recension av denna gigantiska samling kommer du att kunna läsa nästa vecka.

Jerry fäller titaner och skördar levande döda

titanfall-2-standard-edition_pdp_3840x2160_en_ww

Era ärtpistoler är ingen match mot en tjugo tons metallkoloss, era töntar!

Under mitt besök på Comic Con för ett par veckor sedan, passade jag på att skaffa Titanfall 2 (9/10) eftersom Johans positiva recension ökade mitt intresse avsevärt. Den blytunga kampanjen är helt klart bland det bästa jag har spelat i år på grund av dess extraordinära slagkraft. Jag ska under helgen vandra omkring inuti en gigantisk robotkämpe som får Transformers att blekna i jämförelse.

Jag har fler förstapersonsskjutare att avverka och ett av dessa är Killing Floor 2, en sorts zombie/monster-slaktfest där överlevnad är nyckeln till framgång. När helgen är slut får jag försöka tvätta bort all blod, gegga och inälvor från vapnen och summera mina intryck i en recension.

Jesper smyger och reser i tiden

Vad skiljer en levande människa från en AI?

Vad skiljer en levande människa från en AI?

Efter Johans recension av Dishonored 2 blev jag riktigt sugen att spela det och har inhandlat Dishonored: Definitive Edition. Jag läste att ettans expansioner ska knyta an tätt till berättelsen i tvåan och då passar det bra med en utgåva där den ingår.

Jag håller dessutom på att spela den visuella romanen Steins;Gate 0 på Vita för att skriva en recension, och ska försöka klämma in några timmar på det i helgen.

Slutligen har jag gäster i helgen och det brukar kunna bli lite SingStar Ultimate Party framåt småtimmarna som underhållning till våra cocktails.

Det är vad vi har planerat, men vad spelar du i helgen?

5 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Alestes Alestes
  2. DieMonger Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • DieMonger Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.