Recension: Star Wars Pinball: Rogue One [PS4]

Zen Studios har givit ut en ansenlig mängd Star Wars-titlar till flippertörstande spelare, levererade genom Zen Pinball-plattformen. Eftersom vi under förra året kunde njuta av sidospåret Rogue One: A Star Wars Story på vita duken, är det nu även hög tid att få det actionfyllda äventyret i flipperformat.

Star Wars Pinball: Rogue One försöker sig på att förmedla berättelsen från filmen och sätter mig som spelare i kontroll av Jyn Erso som ska försöka stjäla ritningarna till Imperiets supervapen Dödsstjärnan. Historien spelar enligt mig mindre roll, eftersom huvudpersonen här är en rund metallkula som bringar spelglädje – precis som det ska vara i flipper.

De flesta flipperbord jag har spelat har sidouppdrag som går att utföra för att erhålla extra mycket poäng. Ganska ofta är det komplicerat att lista ut vad som behöver göras för att fullfölja uppdragen, speciellt med tanke på det tempo som flipperspelen förmedlar. Här briljerar dock Rogue One med tydligt uppmärkta och logiska banor som ska följas, vilket gör att bordet är enkelt att förstå.

Jag är ganska säker på att vi skulle undvika benen, inte försöka krama dem!

Jag är ganska säker på att vi skulle undvika benen, inte försöka krama dem!

Specialuppdragen i sig förtjänar ett extra omnämnande, eftersom de är väldigt väl utformade och riktigt trevliga att ta sig an. Förutom de vanliga typerna av uppdrag såsom att skjuta upp bollen i ett antal ramper eller träffa specifika mål, introduceras även nya koncept för mig. I ett av uppdragen behöver vi smyga oss förbi en vaktande Stormtrooper, något som kräver att jag hela tiden har bollen i rullning men undviker en viss del av spelytan. Ett annat är en fullskalig attack på fienden där jag måste träffa rörliga mål och sedan smita in i ett hemligt område.

Ibland drabbas jag av direktör Krennics vrede, där han under läget för multiboll förvandlar samtliga stålkulor till små pachinkokulor. I flipper har storleken betydelse, och jag känner mig rejält utmanad då jag försöker hålla igång de tre miniatyrbollarna utan att missa.

Efter en dryg timme tillsammans med Rogue One-bordet känner jag mig riktigt nöjd. Jag har satt ribban högt för mina vänner, där de måste nå höga poäng för att slå mig, men framför allt har jag känt mig rejält underhållen av Zen Studios senaste alster. Star Wars Pinball: Rogue One är ett självklart val för dig som både uppskattade filmen i vintras och även vill njuta av en riktigt fräsch och rolig flipperupplevelse.

Kommentera