Recension: Hitman: Episode 4 – Bangkok [PS4]

Uppdragen till Hitman rullar på i rasande fart, och det är nu dags att boka in en resa till Thailand tillsammans med vår favoritlönnmördare Agent 47. Till skillnad från bonusepisoden vi fick förra månaden får vi nu även en helt ny karta att utforska, och den här gången får vi besöka ett thailändskt lyxhotell, strax utanför Bangkok.

I detta hotell hittar vi en rockstjärna, vid namn Jordan Cross, som misstänks för att vara involverad i den före detta flickvännens död. Officiellt sett trillade hon från takvåningen på en skyskrapa, men kvinnans familj är övertygad om att Cross orsakade hennes död. Eftersom myndigheterna inte har lyckats bevisa något, vänder sig familjen istället till Agent 47 för att lösa problemet. Som ett sekundärt mål ska även Cross advokat möta ett tidigt slut, eftersom han ligger bakom mörkningen av dödsfallet.

Det första jag noterade med den nya kartan är att den är betydligt mindre till storleken jämfört med tidigare nivåer. Själva hotellet är ganska omfattande, med flertalet våningar och detaljerade områden, men det finns inte direkt några kringliggande områden. Detta gör att hela uppdraget känns lite snävt och att det inte riktigt uppmanar till samma utforskande, något som är en av spelseriens höjdpunkter.

Trots denna lite mindre yta finns det ändå en hel del olika tillvägagångssätt när det kommer till att närma sig målen. Ett stort leende spreds över mina läppar när jag lyckades lura Jordan Cross att jag var bandets nya trummis och faktiskt fick se Agent 47 riva av ett respektabelt trumsolo. Det är dessa ögonblick som gör att Hitman-serien alltid är värd att utforska.

Agent 47 har börjat se sig om efter alternativa karriärval.

Agent 47 har börjat se sig om efter alternativa karriärval.

Jag upplevde en del tekniska problem under min speltid som jag inte har noterat under de tidigare episoderna, och det handlar mestadels om att musik och ljudeffekter ibland hakade upp sig och loopades intensivt. Det förstörde så klart inte själva spelet, men det ryckte mig ur stämningen rejält när jag smög runt i skuggorna för att hitta lösningar på detta lönnmördarpussel.

Hitman fortsätter att erbjuda stor underhållning genom att kontinuerligt släppa nytt innehåll, och denna episod innehåller en hel del kreativa lösningar. Mångfalden som vi har vant oss vid är dock inte riktigt lika stor här och det känns som att jag har utforskat nästan allt som finns att se efter en genomspelning. Fokus ligger på kvalitet över kvantitet i detta uppdrag, men det känns en aning snålt tilltaget överlag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.