Recension: Batman – The Telltale Series Episode 4 [PS4]

Efter förra avsnittets chockerande slut, fortsätter min resa vidare i Telltale Games näst sista kapitel med Bob Kanes legendariska superhjälte; Batman.

Den fjärde delen; Guardian Of Gotham, startar med att Bruce Wayne plötsligt vaknar upp inspärrad på Arkham Asylum, det ökända fängelset för psykiskt sjuka brottslingar.

Vimmelaktig och illamående, hamnar Gothams kände miljardär i slagsmål med två skurkar men räddas av en grönhårig man. Mannen har mjölvit hy, ett vridet sinne för humor och en färgstark personlighet som jag sent ska glömma. Scenerna på anstalten är förbannat bra på alla sätt, särskilt dialogerna mellan Bruce och hans nye vän utan namn.

Den svarta humorn når sin höjdpunkt när ”John Doe” tittar på nyheterna för att se en ursinnig Harvey Dent berätta att han ska utplåna terroristerna, för att i nästa ögonblick startar fången en dramatisk scen med psykopaten Zsasz. Jag gillar introduktionen av den oväntat hjälpsamme filuren och hoppas att få se honom i nästa del.

Herr John Doe

”John Doe” verkar väldigt bekant. Har jag inte sett honom någonstans förut?

Bruce kommer givetvis ut från Arkham och när han kommer tillbaks till staden, har saker och ting ändrats sedan förra episoden New World Order (9/10). Harvey Dent sätter ut patruller på gatan för att jaga Children Of Arkham, och hyser agg mot spelets protagonist som redan har mycket problem att ta hand om. Det finns ett litet ljus i den becksvarta tunnel Wayne har hamnat i, orsakat av sina fiender och det förflutna, och det ljuset är hans inställning att inte ge upp oavsett hur mycket ondskan tär på honom.

En annan farlig person är Oswald Cobbelpot, som nu styr Wayne Enterprises och olyckligtvis även Batmans utrustning. Det blir svårare för stadens beskyddare att använda sig av sina leksaker och måste då lita på sitt starkaste vapen – hans intelligens.

Batman verkar

Det är fjärde fantastiska avsnittet i rad som Batman är med i, och han ser förvånad ut.

Jag hoppades på att Telltales fjärde kapitel i den mörke riddarens äventyr skulle vara en adrenalinfylld åktur, och det är precis vad Guardian Of Gotham är. Spelstudion har än en gång lyckats med finess att skapa en välgjord episod i världsklass, och jag sitter med en stark längtan av att få avsluta hela sagan när sista pusselbiten väl är på plats.

Ett svar
  1. Kristoffer Nyrén Krille

Kommentera