The Surge ser fortsatt lovande ut

När den tyska utvecklingsstudion Deck 13 släppte Lords of the Fallen (4/10) för lite drygt två år sedan var det ett spel som gav mig kluvna känslor. Det fanns en solid bas att bygga på och en intressant miljö, men samtidigt ville jag nog att spelet skulle vara lite mer Dark Souls-aktigt än vad det var i praktiken. Jag har sedan dess återvänt till spelet och uppskattat det på sina egna meriter, och även om det är långt ifrån perfekt, finns det många bra idéer där.

Just därför är jag väldigt nyfiken på The Surge, som är utvecklarnas kommande projekt. Det använder sig av snarlika stridsmekaniker, men utspelar sig istället i en science fiction-värld med robotar och exoskelett.

Den nya trailern har nu släppts, och vi får se mer av stridsmekanikerna och även en del nya fiendetyper. Just fienderna verkar ha fått sig en putsning jämfört med tidigare visningar av spelet, då det finns lite mer omväxling och kreativitet i de nya motståndarna i klippet.

En av de mest lockande mekanikerna i spelet är utrustningssystemet, där du kan sikta in dig på specifika punkter på fienderna för att uppgradera dina egna prylar. Har din motståndare en häftig hjälm som du tycker skulle passa betydligt bättre på ditt huvud? Då kan du helt enkelt sikta in dig på huvudet och kapa av det med en specialattack. Troligtvis går det att hitta utrustning på mer traditionellt vis också, men det är ju lite mer belönande att ta den från någon annan!

Spelet kommer att dyka upp under 2017, och jag hoppas att det kommer att leva upp till den lovande nivå som har etablerats hittills genom trailerklippen som har släppts.

Kommentera