The Last Guardian försenas ännu en gång

För många, många år sedan påbörjades utvecklingen av spelet som jag, och flera andra, trodde skulle bli PlayStation 3-generationens bästa titel. Jag talar förstås om Japan Studios evighetsprojekt The Last Guardian, som vi under E3-mässan äntligen fick ett lanseringsdatum för cirka tio år efter ursprungliga uppvisningen. Nu visar det sig dock att spelet kommer att missa den planerade oktoberlanseringen eftersom utvecklarna behöver lite extra tid för att bli klara med slutpoleringen.

Nu ska vi istället sikta in oss på den 7 december, som är det nya planerade släppdatumet, och förhoppningsvis kan vi räkna detta som den sista förseningen innan vi får bekanta oss med fågelkatthunden och den vackra spelvärlden. Trots alla problem och förseningar har jag svårt att inte längta efter spelet, även om mina förväntningar på kvaliteten har sjunkit successivt med åren som har gått.

Det var förmodligen viktigt för Sony att få ut spelet innan årets slut för att inte bara ha Gravity Rush 2 som en stor exklusiv titel under hela fjärde kvartalet. Innan hade de ju även Gran Turismo Sport att vila sig på, med det blev ju också försenat ganska nyligen. Det återstår dock att se om The Last Guardian kommer att kunna bli en storsäljare, eller om alla fans har tröttnat på att vänta.

Kommentera