Telltale games läcker smånyheter om Batman och The Walking Dead

Det är redan känt att Telltale ämnar ta sig an den bistra, mörka verkligheten i Gotham City men nu har de även avslöjat när vi som spelare får ta kontroll över läderlappen i ett episodiskt äventyr. Via ett twittermeddelande lät Job J Stauffer meddela att spelet kommer att bära titeln: BATMAN – The Telltale Series.

Trots ett relativt oinspirerat namn, ser jag fram emot att uppleva studions tolkning av Batmans äventyr. Jag har aldrig varit någon stor entusiast av varken serien, spelen eller filmerna men Telltale Games har ju lyckats väcka entusiasmen i mig tidigare. Deras tolkning av Game of Thrones fick ju mig att börja titta på serien trots att jag inte följt den tidigare, och nu är jag fast!

Det som är skönt för mig att veta är att studion inte tänker ta hänsyn till befintlig historia utan tänker fritt leverera ett alldeles fristående äventyr. Detta innebär att de får fria tyglar i att tolka läderlappens öde, men också att jag som spelare inte behöver vara insatt i tidigare berättelser.

I samma Twitter-meddelande som avslöjade titeln på det kommande spelet, lyckades även Job (som innehar den fantasifulla titeln: Head of Creative Communications) berätta när säsong tre av The Walking Dead kommer spelarna i händerna. Redan i höst är det dags att åter få uppleva den hopplösa ångesten i universat skapat av Robert Kirkman.

Efter att ha njutit fullständigt av de tidigare säsongerna och även den starka karaktären Michonnes äventyr, längtar jag verkligen tillbaka till den hopplösa, zombieinfesterade världen. Jag hoppas fortfarande på en dynamisk duo med Clementine och Michonne och nu återstår bara att se ifall Telltale Games uppfyller mina önskningar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.