Tales of Berseria har spikat ett släppdatum

Om du gillar japanska rollspel ser det ut som att du kommer att ha händerna fulla de kommande månaderna. Med spel som World of Final Fantasy och Final Fantasy XV bara runt hörnet, och Persona 5 spikat den 14 februari fanns det dock en liten lucka i januari där vi kunde få andrum. Nu är dock denna lucka fylld av senaste delen i den långlivade Tales-serien, Tales of Berseria.

Den 27 januari är det nämligen dags att fördjupa sig i de vackra fantasymiljöerna som Tales-serien har gjort sig känd för. I detta spel får du bekanta dig med piraten Velvet Crowe, som tråkigt nog dras med en förbannelse som har infekterat hennes arm. Denna plåga gör att hon riskerar att förvandla människor till demoner, vilket förstås sällan leder till positiva situationer.

Själv har jag inte någon större erfarenhet av serien, bortsett från Tales of Zestiria (7/10) som jag recenserade och tyckte hade många positiva bitar. Det mesta kändes dock bekant från det klassiska JRPG-receptet, och det återstår att se om Tales of Berseria lyckas tillföra fler fräscha idéer eller om utvecklarna fortsätter på det trygga och bekanta spåret.

Kommer du att köpa Tales of Berseria?

Kommentera