Syberia 3 förgyller våren

Den belgiske serietecknaren Benoît Sokal ligger bakom flera peka-och-klicka-succéer som Amerzone och de två första Syberia-spelen. Syberia, del ett i serien släpptes ursprungligen 2002 och på PlayStation 2 2003. Uppföljaren Syberia II släpptes 2004 även det på PlayStation 2, och båda spelen återutgavs senare på PlayStation 3.

Redan 2008 utannonserade Mïcroids Syberia 3 och det har varit under utveckling större delen av ett decennium. För första gången kommer vi att spela i tre dimensioner och spelet kan bli ditt på PlayStation 4 den 20 april.

Undrar om båten drivs med en uppvridbar motor?

Jag älskade de två första spelen med sina oortodoxa berättelser, art deco-stil och konstiga maskiner i steampunk-anda. Protagonisten Kate Walker är tillbaka och hennes ständige följeslagare Oscar, roboten med den monotona rösten, har en självskriven plats.

Spel som har så lång utveckling brukar historiskt sett dras med problem som ofta lyser igenom i den färdiga produkten, men under det senaste året har vi ändå sett spel som Final Fantasy XV (8/10), The Last Guardian (8/10) och Nioh (9/10) bryta den negativa trenden. Jag håller mig ändå försiktigt positiv och hoppas att spelet hittar stämningen och mystiken från föregångarna.

Ser du fram emot Syberia 3?

Kommentera