Sundered har fått ett lanseringsdatum och en Kickstarter-kampanj

Under förra året fick vi bekanta oss med det stämningsfulla, vikinginspirerade äventyret Jotun: Valhalla Edition (6/10)från den kanadensiska utvecklingsstudion Thunder Lotus Games. Redan till sommaren kommer vi att kunna spela deras nya projekt, Sundered, och intressant nog har de vandrat in på ett helt nytt spår i detta spel.

Sundered är istället ett tvådimensionellt, sidoscrollande actionspel av metroidvania-slaget, vilket oftast innebär en omfattande spelvärld med massor av skrymslen och vrår att utforska.

Utvecklarna har planerat ett lanseringsfönster i juli, men de kommer även att lansera en Kickstarter-kampanj nästa vecka för att samla in ytterligare pengar. Detta kan låta lite motsägelsefullt med tanke på att de redan har en hum om när spelet kommer att bli klart, men troligtvis handlar denna insamling om att få in de sista pengarna som kan få spelet utanför dörren utan några förseningar. Målet för insamlingen är 25 000 kanadensiska dollar, och själva kampanjen kommer att dra igång på måndagen den 16 januari.

Att döma av trailern visar utvecklarna ännu en gång vilka otroliga talanger som studion besitter på den grafiska fronten. Vi får visserligen inte så speciellt mycket konkret i klippet, men det ser onekligen ut att bli en riktigt actionfylld upplevelse.

Kommentera