Sony tillhandahåller nu tvåstegsverifiering på ditt PSN-konto

Säkerheten på våra onlinebaserade konton är ett viktigt diskussionsämne, och på denna front har Sony legat bakom konkurrenterna ett bra tag. Med tanke på det omfattande hacket av PlayStation Network under 2011 som ledde till att tjänsten låg nere i flera veckor känns det märkligt att det inte har varit en större prioritering för konsoltillverkaren.

Nu har slutligen Sony fått tummarna loss och börjar rulla ut stöd för tvåstegsverifiering till våra PSN-konton, men själva aktiveringen av funktionen måste göras manuellt.

Tvåstegsverifiering innebär att du har ytterligare en säkerhetsbarriär på ditt konto, utöver själva lösenordet, som du kopplar till din telefon. På detta vis ska det förhindra folk att få tillgång till ditt konto även om de skulle komma över ditt lösenord. För mer information om hur tvåstegsverifiering fungerar samt hur du aktiverar det, kan du kika närmare på denna guide. Därefter ska ditt konto vara i tryggare förvar från de illasinnade människor som befinner sig på internet.

2 kommentarer
  1. DieMonger Thomas
  2. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.