Outlast 2 försenas till början av 2017

Outlast är ett av de få skräckspel som verkligen lyckades påverka mig med sin obehagliga omgivning och krypande stämning. Det etablerade ett scenario som vid de bästa tillfällena var riktigt panikframkallande, något som tyvärr avtog med tiden och gjorde att spelet inte riktigt höll hela vägen in i mål. Trots detta har jag haft stora förhoppningar på den kommande uppföljaren, eftersom det finns stora möjligheter att förbättra på det redan ganska solida konceptet.

Detta nya kapitel i serien var ursprungligen planerat för lansering under hösten, förmodligen i samband med halloween som är något av skräckfansens högtid. Nu står det dock klart att spelet kommer att missa denna period.

Utvecklarna kommer nu istället att sikta in sig på första kvartalet av 2017 för den kusliga uppföljaren, och enligt ett uttalande på deras officiella Facebook-sida handlar förseningen om att de ännu inte känner att de kan leverera en produkt som uppfyller de förväntningar och krav som de har på sig själva. De passar även på att utfärda ett löfte om att Outlast 2 garanterat kommer att skrämma fansen, vilket är något jag inte betvivlar för en sekund.

Ser du fram emot Outlast 2?

Kommentera