Nyversionen av System Shock kommer till PS4

För några veckor sedan offentliggjordes en Kickstarter-kampanj för en nyversion av den gamla PC-klassikern System Shock, ett spel som många anser har lagt grunden för populära spelserier som Bioshock och Deus Ex. Ursprungligen var målet att återskapa detta banbrytande verk för PC och Xbox One, men nu har slutligen en PlayStation 4-version också bekräftats.

Night Dive Studios, som är ansvariga för utvecklingen av denna nyversion har dessutom rekryterat ett flertal tunga namn, där bland annat den före detta Obsidian-designern Chris Avellone sticker ut i mängden.

Insamlingskampanjen har redan uppnått den utsatta målsumman men kommer att pågå i ytterligare en vecka, vilket betyder att du fortfarande kan skjuta till några kronor till projektet om du så önskar. Tidiga intryck av den demoversion av spelet som tillhandahölls till PC har varit väldigt lovande, och trots att konceptet har moderniserats verkar det inte ha tappat det som gjorde originalspelet så populärt.

Förhoppningsvis blir det en lyckad slutprodukt som vi kommer att få ta del av i slutet av 2017, för då kanske vi dessutom får en moderniserad version av System Shock 2, som många fortfarande räknar som sitt absoluta favoritspel genom tiderna.

Har du också gamla minnen av System Shock?

2 kommentarer
  1. Krax
  2. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.