Ny trailer skildrar berättelsen i Homefront: The Revolution

Vi är mitt inne i en intensiv lanseringsperiod, i synnerhet om du gillar action och skjutande. Nästa vecka får vi ta del av det intressanta Homefront: The Revolution som trots en krokig väg under utvecklingen nu börjar närma sig butikshyllorna. För att förbereda alla på vad vi kan förvänta oss i spelets berättelse, och det ser onekligen mörkt ut för motståndsrörelsen i det ockuperade USA.

Precis som föregångaren som släpptes 2011 är inspirationen från verk som Red Dawn tydlig, fast med nordkoreaner istället för kineser. Själva invasionen har dock gått längre nu och sträcker sig nu över hela landet, vilket visas av det faktum att spelet utspelar sig i Philadelphia. Enda chansen att slå tillbaka ockupationsmakten är nu med genomtänkta gerillataktiker.

Att döma av de spelklipp som har visats upp kommer spelet att vara lite mer öppet jämfört med den väldigt linjära föregångaren, även om jag inte får känslan av att det är ett Far Cry i stadsmiljö. Förhoppningsvis kommer uppdragsdesignen att kännas intressant, eftersom den grundläggande stämningen och upplägget känns lovande. Tisdagen den 17 maj får vi reda på om det lever upp till mina förväntningar!

Kommentera