Mass Effect: Andromeda fick ny trailer på N7-dagen

Ett av nästa års mest efterlängtade spel är troligtvis Mass Effect: Andromeda. Vi har sedan länge känt till att denna fortsättning av Mass Effect-serien är under utveckling, men med tanke på att det ska släppas i början av 2017 vet vi fortfarande väldigt få detaljer. I samband med avtäckningen av PlayStation 4 Pro fick vi se de första riktiga spelsekvenserna, tillsammans med ett löfte om mer information på deras egenpåhittade högtidsdag N7-dagen, den 7 november.

Under gårdagskvällen började som utlovat en del information delas ut, med en ny trailer i spetsen. Den fokuserar på att etablera karaktärer och historia, vilket innebär att vi får vänta ytterligare på en riktig uppvisning av spelmekaniker.

Berättelsen utspelar sig dock strax efter Mass Effect 2, fast eftersom det hela skildras på en annan plats är det osannolikt att vi kommer att korsa vägarna med Commander Shepard och äventyren från ursprungliga trilogin. Du kommer att spela som Ryder, vars pappa var en Pathfinder – en roll som du kommer att plocka upp under spelets gång. Du är på väg bort från Vintergatan till Andromeda-galaxen, troligtvis för att hitta en tryggare tillvaro som inte dikteras av en ond maskinras.

Vi har även fått reda på att karaktärsklasser inte längre kommer att existera, vilket kommer att låta spelare plocka de färdigheter de vill ha och därigenom skapa egna specialiseringar. Det gamla paragon/renegade-systemet är också skrotat till förmån för ett mer omfattande och nyanserat system, och det låter ju positivt att alla beslut inte är antingen svarta eller vita längre.

Under The Game Awards i december kommer vi att få ytterligare information, och jag hoppas verkligen att vi kommer att få en tydligare överblick på hur spelet fungerar i praktiken.

Kommentera