Hösten kommer att erbjuda Assassin’s Creed-spel trots allt

Assassin’s Creed-serien har, som säkert bekant, officiellt ett sabbatsår och med detta skulle Ubisoft bryta upp den årliga lanseringscykeln för att implementera en del större nyheter till nästa planerade utgåva. Nu står det dock klart att utgivaren inte hade tålamod att vänta till nästa höst och har offentliggjort Assassin’s Creed: The Ezio Collection.

Som titeln avslöjar kommer denna samling att fokusera på nyversioner av de tre spel där Ezio Auditore da Firenze var protagonist, nämligen Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed: Brotherhood och Assassin’s Creed: Revelations.

Den 17 november får vi alltså återvända till spelen som såg till att serien etablerade sig på allvar. Ezio är, tillsammans med Evie Frye i Assassin’s Creed: Syndicate (8/10), fortfarande seriens bästa protagonist. Brotherhood är dessutom min favoritdel i serien, och det ska förstås bli intressant att se om det fortfarande håller efter några år och många tekniska vidareutvecklingar i lönnmördarserien.

Revelations är dock ett lågvattenmärke, mycket på grund av att det klistrades på alldeles för många spelmekaniker som kändes både ointressanta och dåligt genomförda. Jag skulle vilja höra diskussionen på pitchmötet där folk tyckte att en tornförsvarsmekanik var precis vad spelserien saknade.

Samlingen kommer att innehålla alla tre ovannämnda spel, samt berättelsedrivna expansioner, men vi kommer inte att få flerspelarlägena från Brotherhood och Revelations. Det är dock inget som jag kommer att sakna, och faktum är att jag kanske nu kan uppnå platinatroféerna som jag inte orkade ta i originalversionerna med tanke på att det inte kommer att finnas krav på att spela online.

Kommer du att tillbringa hösten med Ezio?

Kommentera