Electronic Arts har ändrat synen på nyversioner

För ungefär ett år sedan nämnde Peter Moore på Electronic Arts i en intervju att de inte kommer att fokusera på nyversioner av gamla populära spel, eftersom det indikerar att det är slut på idéer inom företaget. Nu, ett år senare, har dock denna åsikt ändrats en aning, troligtvis eftersom de har sett att många av deras konkurrenter har tjänat ganska mycket pengar under perioden.

I en intervju med Game Informer berättar Patrick Söderlund att de aktivt undersöker möjligheten att putsa upp några av de klassiska spel de har i sin katalog.

Högt på prioriteringslistan ligger förstås de fantastiska Mass Effect-spelen, som är spel som fansen har efterfrågat nästan ända sedan de nya konsolerna släpptes på marknaden. Det hade ju i mina ögon varit en ypperlig möjlighet att bygga upp förväntan inför nästa års lansering av Mass Effect: Andromeda, men det är ju lite sent påkommet nu i och med att detta är planerat för lansering under första kvartalet i 2017. Å andra sidan har Electronic Arts fortfarande inte visat ett dugg av detta nya kapitel i den populära serien, och jag hade därför inte blivit överraskad om vi får vänta ytterligare på det.

När det kommer till andra potentiella projekt vet jag ju åtminstone en person på redaktionen som hade fått hjärtinfarkt om vi hade fått en nyversion av Burnout Paradise. Det finns ett flertal gamla kanonspel i Electronic Arts valv som skulle kunna göra sig bra på PlayStation 4, och förhoppningsvis kan intresset för dessa även leda till efterlängtade uppföljare.

Vilket EA-spel skulle du vilja se en nyversion av?

6 kommentarer
  1. Daniel
  2. Jerry Olsson
  3. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
    • Johan Lindros Johan Lindros
    • Alestes Alestes
  4. Alestes Alestes

Kommentera